IFK Östra – IFK Västra, 28-22 (16-10, 12-12)

Handbollsligan, match 23
Kristianstad Arena, 2 februari 2018
Publik: 4 377

Lika väntat som snö i februari tog vi hemmaseger nummer 58 i rad mot OV Helsingborg med flera IFKare i laget. Det var aldrig någon tvekan om var poängen skulle hamna. Spelet blev därefter med på tok för många tekniska fel åt båda hållen. Näst bäst ikväll var Stig-Tore. Som alltid gör han många mål, 10 mål är tangerat rekord på hemmaplan för honom. På delad tredjeplats har vi Valter & Anton, med fullt godkända insatser på varsin kant och Leo i mål. Ohotad etta på kvällens lista är den nya baren! Ett grymt tryck skapat av törstiga supportrar och ett liveband som körde covers på gamla godingar. Pressfikat i all ära, men en öl i supporterbaren innan match är snäppet bättre. Sorlet steg ytterligare och telefonerna åkte fram för fotografering när kvällens stiligaste (Leo får ursäkta) duo gled inom baren för att kolla läget, nämligen skadade Albin & Helge i kostym och IFK-skjorta. De hävdade att de så klart hellre hade spelat, men de såg inte helt olyckliga ut när fotoblixtarna haglade.

IMG_1899

IFK spelar ikväll med sorgband. Stig Ohlsson, trogen IFK-supporter på plats i 63 år (1954-2017), samt Uno Kvist har lämnat oss. Vila i frid!

Stig-Tore visar direkt var skåpet ska stå och dundrar in både 1-0 och 2-1. Arnar ordnar straff men Tim skjuter i ribban. OV till anfall men de skjuter i block och springer sen hem igen fortare än kvickt i bävan för tornadohandbollen som uteblev helt. Mest beroende på att tremannablocket står kvar och spejar för fullt efter vart bollen tog vägen, men den hade lagt sig till ro vid fötterna på dem. Anton som missade en retur i inledningen kör kvitt eller dubbelt med sig själv och sätter både 3-1 och 4-1. Olafur dundrar in 5-2 och nu är det full fart framåt som gäller. Det gick sådär för tre raka mål av OV kvitterar tillställningen. 5-5 som sen blir 6-6 och 7-7, efter bland annat straffmål av Valter och ett Linus Arnesson-mål av OV. 13 mållösa minuter av gästerna följer, och så vinner man inga matcher i Kristianstad Arena. IFK gör sex raka mål till 13-7. Time out av OV i minut 23, och efter det spelar de faktiskt lika med IFK resten av matchen (15-15). Mest minnesvärt i första halvlek är OVs högersexa som fångar en retur men istället för att ta läget som han trots allt har skickar han den hemåt med ett långt kast nästan till eget frikastområde. Det hade måltjuven Valter på känn och tackade för assisten och satte 16-9. 16-10 i paus efter ett raggarskott  av OV.

Södra Kurvan väljer i starten av andra halvlek att lufta bänken. Första-linan satsar på att kunna leverera i matchslutet om det skulle behövas extra publiktryck och stannar rutinerat kvar en stund i den nya fina baren. Andra-linan kliver fram och tar hand om trumman och kör några standardramsor på ett stabilt och bra sätt. Men det blir såklart en rejäl tempohöjning när första-linan kommer tillbaka i spel tio minuter in andra halvlek. Hugo Svensson får göra hemmapremiär och gör så när även mål, men han prickar klykan stenhårt. Som störst har IFK en niomålsledning, 24-15, med kvarten kvar. Oskärpa och slarv ger OV chansen att snygga till siffrorna genom fem raka mål. En timeout av IFK styr upp tillställningen på nytt med två mål på en minut. Stig-Tore öppnade kvällens målskytte och vad passar väl bättre än att han även stänger det genom att dundra in slutresultatet 28-22 med någon sekund kvar.

Hemmasviten har nu gått in på sitt fjärde kalenderår, och vi har mjukstartat igång vårsäsongen, den så hektiska. Matcherna duggar nu tätt både i Handbollsligan och Champions League. Det kommer att slita på spelarna så de behöver allt stöd de kan få, både på hemmaplan och bortaplan. Häng med Södra Kurvan till Karlskrona på tisdag, gör som Hammarby Bajen och kom till Arenan på torsdag och gör som HBC Nantes och kom till Arenan på lördag! Match varannan dag!