Bättre kan vi!

Wisla Plock- IFK Kristianstad, 25-25 (6-6, 7-7, 5-5, 7-7)

Champions League, omgång 8
19 november, 2017

Återvinning är ju populärt så jag kör på exakt samma rubrik som efter matchen hemma mot Wisla Plock för en vecka sen. Då var jag irriterad för att vi lite onödigt tappade en större vinst än den slutliga uddamålsvinsten. Detta eftersom vid samma poäng i tabellen går EHF på inbördes målskillnad. Med 10 minuter kvar ikväll var det glömt och förlåtet, vi seglade ju mot en trygg seger och ett grymt bra läge för att sluta sexa och ta den där slutspelsplatsen. Men den trygga ledningen kastades bort och vi är endast ett falköga ifrån en katastrofal förlust. Hade inte den slovenska domaren sett fotfelet hade vi nu varit näst sist i tabellen och utanför slutspelsplats. Nu har vi ett fortsatt försprång på två poäng, men en tuff bortamatch kvar nere i Zagreb. Zagreb som idag var bara några sekunder ifrån en skrällpoäng borta mot Nantes. Hemmamatchen mot Zagreb borde vi också vunnit, men även de hade ett jätteläge i slutsekunden att ta bägge poängen.

Man kan räkna på en tabell i en evighet, finns ju såna som gillar det. Vi konstaterar bara att det lika gärna kunde ha varit (och kvartsfinal långt borta):

6. Zagreb 4 poäng (vinst mot IFK och poäng ikväll mot Nantes)
7. Wisla Plock 3 poäng (vinst ikväll mot IFK)
8. IFK 2 poäng (förlust hemma mot Zagreb och borta mot Plock)

Men det kunde (borde) sett ut så här (och en kvartsfinalbiljett så gott som klar):

6. IFK 6 poäng (vinst hemma mot Zagreb och borta mot Wisla Plock)
7. Wisla Plock 1 poäng (förlust hemma mot IFK)
8. Zagreb 1 poäng (förlust bort mot IFK)

Men nu slutar vi gråta över spilld öl i baren bakom Södra Kurvan och konstaterar att tabellen ser ut så här (och en kvartsfinal möjlig, men inte klar på något vis):

CL8

Wisla Plock gör entré till Thunderstruck med AC/DC, vilket vi ser som en hyllning till i helgen bortgångna Malcolm Young. IFK börjar matchen bra med ett bra försvarsspel och en glödhet målvakt . Richard räddar och IFK tar ledningen med 0-2. Tvåmålsledningen består fram till minut tio (2-4) men miss och tekniskt fel kvitterar tillställningen. Resten av halvleken följs lagen åt med uddamålet. Halvleken slutar med ett frikast för IFK vid full tid. Albin skjuter lite halvhjärtat i muren. 13-13 och paus.

Andra halvlek börjar hoppfullt då Wisla Plock får en tidig utvisning. Läge för ett ryck av IFK, men Icke, sa Nicke! (för er födda efter 1990: Det kunde vi fetglömma!) Utvisningen förlorar vi med 1-0. Fem minuter in i halvleken är det fortsatt lika, 15-15. 16-15 blir sen 17-15 efter en utvisning på Albin där hela IFK hann dra upp i anfall innan den blåstes (men jag tänker inte klaga på domarna den här matchen). Nu är det IFKs tur att vinna en utvisning mot sig, så vi passar på att både kvittera och ta ledningen, 17-18, tio minuter in i halvleken. Tre raka mål av IFK. Helge åker på både straff och två minuter i anfallet efter. Straffen sitter, 18-18, men något mål under utvisningen blir det inte. Fem mållösa minuter följer med tekniska fel och missar åt bägge hållen. Fem följande: Fem fina fullträffar för iFk följer! 18-23 och tio minuter kvar på klockan. Nu är IFK förlåtna för hemmavinsten med minsta möjliga marginal mot Wisla Plock. Segern sitter ju som i en liten ask. Men tre raka hemmamål på lika många minuter släpper in Wisla Plock i matchen igen. Timeout IFK och Tim på linjen på vänsterkanten (!) sätter 21-24. Wisla Plock skjuter över och med fyra minuter kvar går IFK för att stänga matchen med en fyramålsledning. Men den brann inne fortare än kvickt, en tappad boll och kontring ger 22-24. IFK varnas för passivt spel, Albin har världens största lucka på högernio, men är antagligen trött och skickar bollen till Tim som tyvärr missar. 23-24 följer på det, innan så äntligen Philip hur vackert som helst trycker in 23-25. Richard räddar skottet rakt framifrån, men tyvärr går returen ut på kanten och i dålig vinkel kan Wisla Plock reducera till 24-25 med två minuter kvar. Med armen uppe kastar IFK bort bollen och på kontring kommer så den bittra kvitteringen, 25-25. Timeout IFK med 59 sekunder kvar. Nu kan matchen sluta hur som helst. IFK avslutar i ett dåligt läge och målvakten räddar. Timeout med 15 sekunder kvar av hemmalaget. De sekunderna rinner ut, men även denna halvlek avslutas med ett frikast vid fulltid.

Till allas i hallen (utom IFK och tre tappra brandgula på läktaren) stora lycka går skytten upp på tå och drar bollen i mål! Vi vet ju hur det känns att vinna en match på det viset.

Men till allas i hallen (utom IFK och tre trappar brandgula på läktaren) dömer domaren bort målet! Detta eftersom skytten efter domarsignalen glider fram med foten och trampar på frikastlinjen! Det falkögat tackar vi för. Hade skytten haft foten på linjen från början skulle frikastet lagts på nytt. Hade det inte varit ett frikast med domarsignal hade också frikastet gått om. Små marginaler, så vi ska nog inte deppa allt för länge för den tappade poängen.

Efter några veckor med tätt matchschema får nu både spelarna och vi vila upp oss. Nästa match är först på söndag då Jonas Källmas Pick Szeged kommer på besök. Vi ska ju inte stirra oss blinda på matcherna mot våra främsta konkurrenter Wisla Plock och Zagreb. Det finns ju fler matcher och fler lag, och en skrällpoäng eller två hade gjort underverk i tabellen. Så alla till Arenan, för med 4-5000 brandgula på läktaren är vi inget lag man ställer in skorna mot.

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar