Glädje!

IFK Kristianstad – Chekhovskie Medvedi, 36-28 (19-13, 17-15)

Champions League
Kristianstad Arena, publik 3 116
19 november 2019

Dagens match kan sammanfattas med ett enda ord, glädje! Glädje på plan, glädje på bänken, glädje på läktarna och glädje efter matchen.

Glädje på plan

IFK är på spelhumör redan från start. Visserligen missas ett inspel i första anfallet, så gästerna istället kan ta ledningen. Teitur kvitterar två gånger om (1-1 och 2-2). Vid 2-3 missar IFK två gånger om och Chekhovskie har momentum och möjlighet till ett litet miniryck. Då kliver Leo in i handlingen och räddar kantläget, och Adam kan sen kvittera (3-3). Gästerna tar ledningen med 3-4, men Alfred sätter en enorm fart efter avkast och rinner rätt igenom det ryska försvaret och kvitterar. En ny rysk ledning som Adam kvitterar till 5-5. Leo räddar och IFK tar ledningen för första gången genom 6-5 av Adam. Nu är det ryssarnas tur att kvittera, men tre raka IFK-mål ger 9-6 efter tio minuters spel, och en ledning som IFK aldrig släpper. Visserligen tar gästerna time out och knappar in till 9-8, men IFK har fart och spelglädje och gör mål från alla håll och kanter. Tidigare matcher har de haft svårt att få in bollen, men nu är det tvärtom. Allt går in! 11-10 blir 14-10. IFK börjar nu växla in spelare från bänken, men det märks inte på spelet för det är fortsatt fart och spelglädje. Ryssarna smiter emellan med 14-11 på en kontring efter en passmiss i IFKs anfall, men tre raka IFK-mål för tredje gången ger 17-11, trots att IFK spelar fyra mot sex i två minuter! Alfred stegar och bombar in 18-12. Olafur fastställer halvtidsresultatet till 19-13 med ett stenhårt skott i krysset. På en halvlek gjorde vi fler mål än under hela matchen mot Skövde!

Glädje på läktarna

Efter de senaste matcherna kände publiken glädje över IFKs återfunna fart och fläkt. En stabil sexmålsledning i paus skapade ännu mer glädje, med några stänk av oro av att IFK skulle falla tillbaka i gamla synder. Men den oron försvann fortare än kvickt.

Glädje på bänken

Andra halvlek inleds med att gästerna kan krympa ledningen till blott fyra mål, vilket är ingenting i handboll om det är mer än tre minuter kvar att spela. Men IFK fortsätter att rotera på spelarna (alla utom Kappelin spelar ikväll), och de som för stunden är på bänken står upp mangrant och jublar vid samtliga räddningar och mål. Underbart att se den glädjen! IFK kan omöjligt tappa detta nu, även om det smyger in en och annan miss jämfört med första halvlek. Med tio minuter kvar är det en förkrossande tiomålsledning (30-20 och 32-22). Ryssarna kan minska ner lite på underläget, men tillåts inte komma närmare än åtta mål. IFK bjuder på handbollsgodis, men marginalerna är inte med utan de målen döms bort för övertramp.

Glädje efter matchen

Åh, IFK! (Klicka på länken!)

En underbart glädjande seger, välbehövlig för både laget, tränarna och publiken. Nu håller vi spelledigt för dubbla landslagskamper mot Island, vilket betyder att en del av IFK-spelarna kommer att få dra på sig en gul eller blå landslagströja. Den ena matchen går på fredag här i Arenan, så passa på att se uppladdningen på plats inför handbolls-EM.

Nu lyfter vi mot nya höjder, för

VI ÄR SVERIGES BÄSTA LAG!

/Daniel Sirensjö

 

Framåt Tillsammans!

I morgon är det dags för ännu en Champion League match när IFK Kristianstad tar emot Chekhovskie Medvedi i vår Arena och våra spelare behöver oss på plats!

Vi supportrar ska tillsammans visa att vi tror på och älskar vårt lag! Att vi står upp för dem i både med och motgång! Vi ska ge dem allt vårt stöd från läktaren och tillsammans fortsätta att skapa en magisk stämning i Arenan! Det är Framåt Tillsammans som gäller!

Vi laddar upp i Södra baren som vanligt, livemusiken står Josef & Maria för och på entrétorget arrangeras Oktoberfest!
Det är lördag !Det är handbollsfest! Alla till Kristianstad Arena!

Det är VI som är IFK!

Eva Rothman Englesson/ Södra Kurvan

Ihärdighet, färdighet, kraft och kamratskap!

Imorgon smäller det rejält i Colosseum, CL-kväll med Kadetten på besök! En av säsongens viktigaste matcher står på menyn. Självklart blir det bra drag från vår sida! Uppladdning i Södra Baren med Matte och Jocke. Happy Hour mellan 17-19! Kurvan kommer vara smockfull så har du inte skaffat biljett gör det genast, och vill du hellre sitta ner så skaffa biljett för det! Var på plats från 17.00 och kom i rätt stämning tillsammans med resten av alla brandgula fans.

Nu gäller det att alla är på tårna. Från bänken till planen, från planen till läktaren! Tillsammans är det dags att visa att vår borg är en jobbig plats att komma till. Tillsammans vet vi hur starka vi är. Alla brandgula måste kraftsamla och visa Europa och Sverige vilka IFK Kristianstad är. Tillsammans gör vi en gammal hederlig torsdag till ett lördagsparty.

Vi vill att ni ska veta hur mycket spelarna uppskattar ert stöd. Vi vill ni ska veta hur mycket det betyder när vi står bakom laget till 200%.

Idrottsföreningen kamraterna står för,  ihärdighetfärdighetkraft och kamratskap! Vilket symboliserar exakt vad Södra Kurvan står för. Det är den känslan vi vill förmedla till er, alla är välkomna i vår gemenskap. För tillsammans med resten av arenan är vi som starkast, tillsammans med alla oss på läktaren är laget starkast.

Så kavla upp era ärmar, ladda era strupar, värm upp era handflator. För imorgon finns det inga ursäkter, imorgon ska vi göra det vi är bäst på. Skapa stämning för vårt älskade IFK Kristianstad.

Det är vi som är IFK!

/André Sjöberg, Södra Kurvan

Vad hände i andra halvlek?

Önnereds HK – IFK Kristianstad, 28-26 (12-17, 16-9)

Handbollsligan, match 7

ÖHK-hallen

Bortamatch en måndag i allt annat än elitmässiga ÖHK-hallen ger alltid en känsla innan match att det kan gå hur som helst. Vi har ju haft några usla insatser där genom åren.

Jag såg första halvlek, och det såg ju hur bra ut som helst, även om det missades lite väl mycket i lägena som kom. IFK kontrollerade matchen utan att förta sig. Bra att spara krafterna till den viktiga Champions League-matchen i Arenan på torsdag.

Andra halvlek såg jag inte eftersom jag åkte in till Idrottshallen för ta del av information om NIU (handbollsgymnasiet). Slutet följde jag genom livescore och såg förvånat hur ledningen sakteliga krympte. 10 mållösa minuter gjorde 20-24 till 25-24. Chanserna till återtagen ledning försvann genom ideliga bortkastade bollar (passmissar och missade avslut). Chanserna fanns ända in i slutminuten, men de brändes alla.

Man kan lägga många olika vinklingar och dra många slutsatser om vad som fallerar och vad som måste göras. Jag väljer att lyfta fram det vi supportrar kan göra, nämligen att ge laget stöttning och kärlek! Visserligen förväntar vi oss att heltidsproffs ska göra mer än nio mål på en halvlek, och inte tappa en sexmålsledning (12-18) i andra halvlek, men jag är säker på att det inte hänt med nummer 8 på plats. Vi behövs för att IFK ska ta nya kliv i Europa och för att återigen bli svenska mästare!

Så slut upp bakom laget, ta er till Arenan (nu närmast på torsdag) och häng gärna med på de bortamatcher ni kan, för

Det är VI som är IFK Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

Onödigt spännande, det tackar vi för!

IFK Kristianstad – IFK Ysta, 25-24 (14-12, 11-12)

Handbollsligan, match 6
Kristianstad Arena, publik 3 838
2 oktober 2019

Kamratmöte och en tidig seriefinal. Serieledande IFK Ysta på besök, det var ett tag sen den frasen kunde yttras. Visst har de vunnit här förut, vi minns ju kvalserien från Arenans barndom när deras uddamålsseger kostade Hallqvist på Kristianstadsbladet en nätt liten tvådagarspromenad till returmötet i Ysta. Han lovade ju att gå dit om IFK Ysta vann. Man ska aldrig ge sådana löften.

Med alla moders katastrofmatch (i alla fall för oss brandgula i modern tid) mot Malmö i färskt minne hyser vi inför matchen en förhoppning om att i kväll ska vi närma oss vår rätta nivå. Visserligen förlust borta i Champions League i söndags, men det vi tar med oss därifrån kommer att värma länge till. Kapten Ólafur var lavahet som bara han kan och satte 12 mål. Rekord i årets Champions League vilket ger honom en plats i omgångens lag i Europa. Har han bara hälften av den glöden kvar så är segern ikväll så gott som hemma. Och lavahet är han matchen igenom, vår kapten.

Det börjar hur bra som helst, i gammal god stil. Fem minuter in i matchen står det 3-0, och det ser ut att bli en bekväm resa ikväll till återtagen serieledning. Men då smyger sig de tekniska misstagen in och de avsluten som kommer missas. Istället kan gästerna genom fyra raka mål vända på tillställningen till 4-5. Större delen av halvleken turas lagen om att ha en uddamålsledning. Det går bitvis tungt i det uppställda anfallsspelet. Ofta är det Teitur som till slut avslutar. I slutminuterna hettar det till ordentligt när Ólafur blir irriterad på Johan Nilsson, fd brandgul vänsternia i Ysta. Det renderar i en dubbelutvisning på Ólafur och en spelare i Ysta. Ysta gör som väntat och plockar ut målvakten för att kunna vara sex man i anfall, men det gör inte IFK. Richard sprang ut och satte sig på bänken, men blir skickad in på plan igen. Istället blir det en retrokänsla att få se ett anfall i fem mot sex, som på den gamla goda tiden. Ett litet märkligt beslut kan tyckas. Har vi svårt att komma till ett bra läge med sex man, blir det ju inte direkt enklare med en man mindre. Första anfallet kastas bort, och istället kan Johan Nilsson (som inte blev utvisad) på egen retur kvittera till 12-12 med minuten kvar. Nästa anfall i fem man mot sex styrs upp av vår nya mittnia Alfred (ni vet han som heter Ehn i efternamn, och INTE Thvå, Thre eller Fhyra). Han har tröttnat på att hänga på kanten för gästernas målvakt räddar ju i stort sett allt från därifrån. Däremot är målvakten sämre på avsluten framifrån, så Alfred stegar resolut rätt igenom Ysta-försvaret och hänger in 14-12 i absolut sista sekunden av halvlek nummer ett.

Andra halvlek börjar frejdigt men IFK bränner flera lägen för ett miniryck till en tremålsledning. Istället är det hastigt och lustigt lika, 15-15. Hur det gick till hängde jag inte riktigt med på för jag hade precis antecknat 16-14 genom ett mål av Teitur, men det måste ha blivit bortdömt av någon anledning. Ysta tar även ledningen 15-16, men Viktor kvitterar. Ólafur dundrar på för president och fosterland (dvs Island) men Cosmo (fd brandgul mittsexa i IFK) snor bollen och går på kontring. Ólafur springer efter, men undviker rutinerat en utvisning genom att låta Cosmo avsluta för han vet att även Richard är glödhet ikväll och han räddar kontringen. Philip skickar in bollen till Adam på linjen och vi har återigen hemmaledning, nu 17-16.  Vid 19-19 börjar det hetta till ordentligt i Arenan. Tur att Arenan inte har ett brandlarm som mäter värme för då hade det gått igång nu. Istället är där ett aspirerande rökdetekteringsystem, tittar ni upp i taket ser ni tre smala röda ledningar där uppe som samlar in luft för en avancerad mätning efter partiklar. Adam rivs ned i ett avslut utan åtgärd från domarna, och nu buas det friskt på läktarna. Tydligen också från bänken för sekretariatet påkallar domarnas uppmärksamhet för att ge Ljubomir en varning. 20-20 med kvarten kvar. Bara den kvarten i sig är värd kvällens entrépeng. De tre andra kvartarna får vi på köpet. Ólafur går på genombrott och får sig en smäll av Petersen i Ysta som får ett direktrött kort för det, och får lämna planen. Kanske inte helt korrekt dömt enligt de som sett TV-reprisen, men han har byggt upp till det kortet under lång tid i Arenan  så det kan han gott ha. IFK utnyttjar inte övertalsspelet för att rycka, utan Ysta biter sig envist kvar i matchen 21-21 kommer efter låååångt anfall där Richard gjort flera räddningar, men returerna går till gästerna som till slut kan göra mål. Ólafur sätter 22-21 på en retfull men enkel studs in. IFK tar bollen på nytt efter att Philip dyker efter bollen på ett sätt värdigt Johan Jepson. Bollen snabbt vidare till Ólafur som från ett dåligt läge drar in 23-21 med sex minuter kvar. Den bollen skulle bara in, den vågade inget annat! Time out Ysta, som sen kan reducera 23-22 på ett genombrott. Ibland kommer de igenom lite väl enkelt. Teitur bombar in 24-22, men missar tyvärr i anfallet efter när vi har chansen till en tremålsledning. Istället 24-23 med tre minuter kvar. IFK missar återigen i följande anfall och Ysta driver upp bollen för att ställa upp för anfall med en och en halv minut kvar. Då tycker Philip att nu får det vara slutlekt, så han räcker upp handen och tar helt enkelt bollen mitt i en ystapassning. Den var ingen beredd på, nästan så vi känner oss blåsta på ännu mer dramatik. Istället för en nagelbitande möjlighet för kvittering och oviss slutminut kan Ólafur studsa in bollen från nio meter till 25-23 och segern är äntligen i hamn. Att Ysta reducerar i sista sekunden på en snygg japan tvärs över hela planen kan vi ta en kväll som denna.

En uddamålsvinst efter avgörande i slutminuten är den bästa av alla segrar i handboll. Den goa känslan tar vi med oss på vår fortsatta färd genom serielunk och Champions League.

Ha inte så förbaskat bråttom hem efter matchen! Katten klarar sig några minuter till utan er. Stanna kvar och hylla/stötta killarna när de går ett varv i Arenan och tackar oss. Det är en enkel och gratis investering för framtida segrar.

Kvällens spelare kunde blivit någon av de isländska niometersspelarna som gjorde hälften av kvällens mål, men det blir helt rättvist Richard som gör många avgörande räddningar ikväll. Kantspelarna får hem och träna avslut, så kanske det blir någon av dem i nästa match.

 

Bäst i kväll!

IFK Ysta får nöja sig med att vara bäst i lurblåsarstan, för bäst i Skåne är de inte för

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

De 12 målen av Ólafur i söndagens Champions League kan ni se här:

 

Historiskt dåligt

IFK Kristianstad – HK Malmö, 20-30 (11-16, 9-14)

Handbollsligan, match 5
Kristianstad Arena, publik 3 778
26 september 2019

Det började bra, IFK var på hugget även om inte marginalerna var med oss inledningsvis. Ett par missade lägen framåt och ett par mål bakåt via täck eller på målvaktsretur ger underläge 2-6 efter sju minuter. Men IFK ökar tempot och är endast en stenhård ribbträff från en kvittering till 7-7 sex minuter senare. Två olyckliga utvisningar gör dock att gästerna rycker igen till en femmålsledning, 6-11. IFK kommer igen på nytt och har 10-13 med fyra minuter kvar. Hopper lever om att ytterligare minska det underläget tills halvtidsvilan, särskilt när Malmö får en utvisning i hemspringet (genade genom mittcirkeln). Men nya returer efter målvaktsräddning ger istället ett femmålsunderläge i paus, 11-16. Men större under än så har skett så vi deppar inte, ännu.

Leo inleder andra halvek med flera räddningar, men lägena som skapas framåt missas konstant. Det tar sex minuter innan IFK gör sitt första mål i andra halvlek. Innan dess har Olafur fått rött kort och det var inte vad vi behövde. Resten av matchen är en total genomklappning, istället för att hämta in fem mål så tappar vi fem mål till. Inte ens i spel sex mot fyra i två minuter kan vi göra mål. Matchen slutar 20-30 och det är inte OK på något vis i vår hemmaborg.

Matchen är historiskt dålig på många vis:

Publiksiffran på 3 778 är den sämsta i Arenan mot svenskt motstånd sedan 11 november 2012 (3 514 mot HK Aranäs).

Den största förlusten hemma mot svenskt motstånd sedan 5 februari 2010 (23-33 mot IFK Skövde).

Största förlusten mot svenskt motstånd någonsin i Arenan. Den tidigare noteringen var fem mål, den första säsongen i Arenan, 6 mars 2011 mot IFK Skövde (25-30).

Största förlusten mot svenskt motstånd sedan 2 februari 2017, (10 mål, 31-21, Redbergslids IK i saliga Lisebergshallen).

I slutspel är bottennoteringen sex mål, 1 maj 2013 mot IK Sävehof (25-31).

Senast IFK bara gjorde 20 mål hemma är 1 mars 2013 mot LUGI HF, men då släppte vi å andra sidan bara in 18 mål.

Senast IFK släppte in 30 mål (på sextio minuter) mot svenskt motstånd hemma är 4 november 2014 mot IFK Skövde, men då gjorde vi 35 mål framåt. Kvartsfinalen i våras mot Redbergslids IK slutade 37-38, efter 26-26 vid full tid.

Senast vi låg under med fem mål i paus i ligan är 20 februari 2014 mot HK Malmö (12-17, matchen slutade 25-29). I slutspel var det 9-14 i våras mot Alingås HK. Den slutade också 25-29.

Det är den tredje största förlusten i Arenan, oavsett motstånd. Endast åtta matcher har slutat med förlust med fem mål eller fler i Arenan:

 • 6 mars 2011, Elitserien, IFK Skövde (5 mål, 25-30).
 • 1 maj 2013, SM-semifinal, IK Sävehof (6 mål, 25-31)
 • 4 oktober 2015, Champions League, HC Vardar, (5 mål, 25-30)
 • 25 februari 2015, Champions League, FC Barcelona (7 mål, 24-31)
 • 19 november 2016, Champions League, Pick Szeged (8 mål, 21-29)
 • 7 oktober 2017, Champions League, Rhein-Neckar Löwen (13 mål, 22-35)
 • 29 september 2018, Champions League, FC Barcelona (19 mål, 25-44)
 • 1 december, Champions League, Rhein-Neckar Löwen (5 mål, 27-32)

Förutom att få se Johannes Larsson i aktion så är kvällens enda glädjeämne att våra cheerleaders var tillbaka. Ni gör ett bra jobb, och är grymt uppskattade!

Vi låter detta bli ett historiskt datum inskrivet för all framtid i böckerna, för så här dålig får det inte se ut fler gånger. Varken på läktarna eller på plan.

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

En skön tillställning

HK Daniel Lindgren – IFK Kristianstad, 28-36 (14-17, 14-19)

Handbollsligan, match 4

Arena Varberg, 1 334 åskådare

21 september 2019

Programenlig vinst mot nykomlingen och jumbon HK Varberg, mest känt för IFK-fansen genom att det är moderklubb och även nuvarande klubb för vår gamla försvarsgeneral Daniel Lindgren.

Dock är det hemmalaget som startar bäst, mest beroende på att IFK bränner lägena som trots allt skapas. 4-1 är ställningen innan den orangea maskinen trummar igång på allvar. IFK gör 7-1 vilket ger 5-8 på tavlan och resten av tillställningen blir en skön och avslappnad historia. Enda spänningen var om Zoran skulle göra sitt första A-lagsmål, men han var lite för osjälvisk så det målet får vi vänta på.

Guldkorn vi tar med oss:

 • IFK har fart på fötterna i anfallet.
 • Hemmalaget kör utgrupperat försvar, vilket inte är en bra taktik mot IFK.
 • Jihed gör sina första mål (2 st) i brandgult.
 • Teitur bombar in mål i gammal god stil
 • Olafur och Philip trampar på och bombar in mål.
 • Valter sätter två mål från niometer.
 • Richard fortsätter att rädda straffar.
 • Zoran är inne i anfall sista kvarten.
 • Teitur tar Zoran i hampan och skickar ut honom till bänken när han dröjer sig kvar i försvaret.
 • Daniel Lindgren håller hög klass matchen igenom.

Nästa match är mot HK Johannes Larsson i Arenan på torsdag. Då ses vi!

/Daniel Sirensjö

Katastrofalt dåligt!

Dinamo Bukarest – IFK Kristianstad, 28-25 (13-10, 15-15)

Champions League, omgång 2

Bukarest, 18 september 2019

Än en gång sitter jag på tåget hem från Stockholm och ska följa IFKs öden och äventyr. Förra resan gick det vägen till slut, men ikväll är det katastrof från början till slut.

Om själva matchen har jag inte så mycket att säga om, mest beroende på att jag endast kan se små brottstycken från dem. Matchstart kl 17, och tåget ska gå 17.06, så jag står på perrongen beredd med datorn igång, hörlurarna inkopplade (fick sista platsen ombord, givetvis i en tyst kupé), kvällsmaten är inhandlad på påse från Burger King på Centralstationen. Tanken är att glida ombord så fort tåget kommer in så jag kan se matchen från start.

Börjar ana oråd eftersom perrongen är knökfull med folk, klart mer än vad som ryms på ett X2000. Sist det hände hade SJ lyckats dubbelboka hela tåget. Men så är inte fallet nu, det är istället ett dubbelt tågset, något SJ omöjligt kan ha testat förut. Det måste tagit tid att koppla ihop tågsetet för det dröjer innan tåget rullar in. Försenade redan innan det startat. Bra jobbat SJ! De har antagligen glömt nyckeln till rummet där mikrofonen till perrongens högtalare finns, för all information ropas ut manuellt av en 1,60 m lång stationsvärd. Att få ca. 1000 personer att höra vad som sägs då är inte lätt.

Föga anar jag att detta är min lyckliga stund ikväll. För då kan jag se matchen i telefonen, och dessutom är det IFK som leder och för matchen. Väl inne på tåget börjar problemen. Mobiltäckningen är obefintlig ombord, men räddningen är ju ombord-wi-fi. Trodde jag. Suck.

Sitter på tåget och tittar på en stillbild.

För 50 år sedan kunde man från Houston föra ett samtal med folk som vandrade omkring på månen, men 2019 kan man inte förse ett tåg med kontakt med omvärlden. Avgå någon, förslagsvis på SJ.

Jag får vänta några minuter för att få se ett fåtal sekunders spel, innan det hänger sig på nytt. Så i korta snuttar får jag  typ se Simon göra sitt första IFK-mål, se att Jihed tydligen gjort premiär på plan eftersom han sitter utvisad på bänken och att Philip får en straff mot sig för att han hade ofoget att landa i straffområdet ditknuffad av skytten. Av kommentarerna på Twitter förstår jag att IFK inte spelar sin bästa handboll.

Andra halvlek tittar jag länge på en svart skärm med en liten ring som snurrar, troligen är det datorn som vill visa att den är oskyldig till utebliven bild och ljud. Dock får jag se de sista fem minuterna, även om det tar en dryg kvart med alla laggningar.

Eftersom jag således inte såg matchen så kan jag inte heller avgöra vad som var sämst ikväll, IFKs spel eller uppkopplingen på SJ-tåget.

Vi bryter ihop (ja, inte SJ för de skiter i vilket, men vi andra) och kommer igen. Åtta matcher kvar i Champions League så det är inte kört på långa vägar. Nu på lördag är det premiärmatch mot HK Varberg, och vår gamla IFK-hjälte Daniel Lindgren. Då det inte går att lita på tekniken, så är det säkraste (och roligaste) sättet att se matchen en busstur dit med Södra Kurvan för att se den på plats. Häng med, för

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel

Allt blåste bort

IFK Kristianstad – GOG, 24-33 (14-17, 10-16)

Champions League, omgång 1
Kristianstad Arena, publik 3 382
15 september 2019

Efter tre vinster på tre matcher i Handbollsligan är det så dags för första matchen i Champions League. Skönt att komma in i värmen i Arenan, när den första höststormen viner runt knutarna. Viktig match mot GOG med IFK-bekantingarna Stig-Tore och Arnar. En match jag faktiskt hoppades missa. I helgen har det nämligen varit Göteborg Cup och jag var där för att se sonen spela med Åhus Handboll P15 (födda 2004). Även om det tog stopp i åttondel eller kvartsfinal för de flesta av nordöstra Skånes lag i den årskullen ser det ljust ut på tillväxten av den nya handbollsgenerationen. Många jämna matcher, för både tjejerna och killarna, som lika gärna kunde slutat med uddamålsvinst såväl som uddamålsvinst. Åhus exempelvis vann gruppspelet efter en uddamålsvinst mot IFK Skövde. Det skövdelaget vann sedan hela cupen efter uddamålsvinster i både semifinal och  final. Små marginaler (och då är ju handboll som bäst att titta på). Åhus åkte ut i kvartsfinalen i en jämn match mot Redbergslids IK där lagen turades om att vara i ledningen. Vinst i den matchen och jag hade missat Champions League, och det hade jag ju så klart då gärna gjort.

IFK börjar mycket bra och har en ledning med 4-0 efter sex minuter, trots ett missat avslut där skottet gick utanför målet. Då lackade Stig-Tore till och bombade, som vi sett så många gånger förut i Arenan, in 4-1 så det ven om öronen på Leo. Försvaret är bra och även framåt ser det OK ut. Gästerna får dock fart på fötterna och kan knappa på hemmalaget. IFK håller dock ledningen med 1-2 mål, men en utvisning efter en kvart på Emil gör att GOG kan kvittera 10-10. Med tio kvar av halvleken är det fortsatt lika 12-12, och danskarna får en utvisning som IFK tyvärr inte utnyttjar. Istället tre raka danska mål till 12-15. En tremålsledning de behåller in i paus till 14-17.

IFKs anfallspel är som bortblåst i andra halvlek. Mängder av tekniska fel och missade passar ger oss 15-20 åtta minuter in i andra halvlek. IFK vill inte vika ner sig utan tre raka mål ger 19-21 några minuter senare, men roligare än så blir det inte. Teitur åker ut och IFK visar upp hela registret av tekniska fel som man kan göra i handboll. Det är stürmerfoul, passmissar och tappade bollar om vartannat. 19-21 blir omgående 19-25 med kvarten kvar. Hoppet är det sista som överger en, men när sen även försvarsspelet är som bortblåst är det kört. Matchen rinner iväg. Ett sista ryck i slutet med tre raka IFK-mål ger oss hopp om att snygga till siffrorna och även ge oss en något bättre målskillnad som kan vara viktig när tabellen summeras vid jul. Men tre insläppta mål sista två minuterna, varav det sista med sekunden kvar, ger oss en svidande niomålsförlust, 24-33.

Glest värre på läktarna

Som bortblåst är även publiken. Det enda som är sämre än IFKs spel ikväll är publiksiffran. Vi har har fått ett eget nummer (8) av enda anledning, vi är lika viktiga som spelarna. De behöver vårt stöd för att åter igen göra Arenan till ett ointagligt Colossseum. Skärpning!

Det enda vi tar med oss ikväll är de små guldkornen som vi trots allt bjuds på, och som gör att vi självklart både hoppas och tror att det blir bättre allt eftersom hösten går. Bland annat ett mål av Alfred Ehn liggandes i luften med ryggen mot mål. Titta och njut!

Nya tag borta mot Bukarest på onsdag i Champions League, och på lördag mot HK Varberg. Ska ni satsa på en resa av dem att följa med på, så föreslår jag den mot HK Varberg. Det är kul att åka buss, så häng med IFK och Södra Kurvan på lördag! Det finns bara en väg, och det är

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö