Dan före dopparedan!

Om ungefär ett dygn är vi på plats i Malmö och på Lilla Torg för att inleda lördagens uppladdning inför ännu en brandgul final! Man känner verkligen hur pulsen ökar, hur handbollsnerven rycker. Man verkligen känner att äntligen är det dags, dagen som laget, dagen som publiken, dagen som hela Kristianstad väntat på hela året…finalen, chansen att bli mästare ännu en gång, spelarnas chans att sätta avtryck i IFK Kristianstads historia. Chansen att få en hel stad leva i ett glädjerus ett bra tag in på sommaren!

Som vanligt är vi på läktaren en stor del i det hela, och tillsammans med oss kan inget stoppa vårt lag! Jag har haft en bild i huvudet under en månads tid nu, en bild på Ola Lindgren som dirigerar sin trupp, med alla brandgula bakom sig. Redo för strid, redo för ett slag utan dess like, och med Ola som ledare känns allt på något sätt tryggt.

680
Vi har ett lag fyllt med vinnarskallar, vi har två målvakter som ger laget kraft, som taggar igång både spelarna och publiken på ett fantastiskt sätt. Leo och Simic är utan tvekan Sveriges bästa målvaktspar. Det finns många nycklar till årets final, men viktigast är som vanligt att hela laget fungerar ihop. Spetsa det med ett skytte av hög klass i Lagergren, Stig Tore, Olafur, Inge Aas, Henningsson. Spetsa det med spelförståelse, med hjärna, med smartness i Hanisch och Gunnar Stein. Med finess och säkerhet i Tollbring och Hallén. Med mångsidighet i Tim Sörensen, med Sveriges säkraste avslutare i Johannes Larsson. Sist men inte minst, vilja och krigarhjärta i Super-Mario och Arnar Arnarsson.

Som ni förstår, det är ett riktigt bra lag vi har! Men självklart gäller det att se upp med AHK som alltid är livsfarliga. Men tillsammans med oss så fixar laget detta!

Annars har det varit en fullspäckad vecka för oss i Södra Kurvan, mycket att förbereda, mycket att göra för att dagen ska flyta på smidigt. Igår spelade t.ex Södra Kurvan in sin första podcast, till sin hjälp hade vi Hans Banke som är rutinerad inom podcastvärlden. Vi hoppas den uppskattas och det är inte omöjligt den kommer tillbaks i någon form. Lyssna här om ni missat.

Vi kan även en sista gång rekommendera er brandgula som vill efterfesta med oss på O’learys i Kristianstad att skicka ett mail och anmäla er(info@sodrakurvan.se). Det finns fortfarande några platser kvar. Det kostar som sagt 100 kr.

Vi ses imorgon alla brandgula, vissa på bussen, vissa på Lilla Torg, vissa utanför Malmö Arena när vi anländer runt 14.20-14.30, vissa på läktaren. Men en sak har vi gemensamt det är att vi tillsammans ska ge allt för att vi ännu en gång ska få fira SM-GULD med vårt älskade IFK Kristianstad!

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/André Sjöberg, Södra Kurvan

 

En reaktion på ”Dan före dopparedan!

Lämna ett svar