Det tar sig

Ysta Vit – IFK Kristianstad, 28-34 (16-19, 12-15)

Träningsmatch 3
Ysta Black Box
27 augusti, detta märkliga år 2020

Seger borta mot Kim & Co. med sex bollar efter en stabil ledning hela matchen igenom. Det kan man ta alla dagar i veckan. Och det gör vi så klart idag också.

Med kvalomgång 1 i EHF European League inställd försvann två matcher för IFK. Skönt att Ysta klev fram och erbjöd IFK en välbehövlig försäsongsmatch. Den sista innan ligan startar om drygt två veckor. Om den nu gör det, för i dessa tider kan man inte ta något för givet.

Det vi bjöds på ikväll såg lovande ut, med en matchbild som IFK kunde kontrollera. Den stora skillnaden jämfört med matchen mot Sävehof var att Teitur och Adam var tillbaka, och med dem många mål. Trots den stabila segern finns det flera nivåer till för IFK. Det slarvades en del i anfallet med bortkastade bollar och lite tekniska fel, och två straffar slarvades bort. Målvaktsspelet var bra, och både Espen och Gustaf visade att de tänker fylla ut det enorma tomrummet efter Leo och Richard. Espen kunde i alla fall fylla ut tröja nummer 1 med Larsson på ryggen, i väntan på en egen tröja.

En eloge till Ystads Allehanda och Kristianstadsbladet som ordnade visningen. Ett litet önskemål till nästa gång är att låt reprismaskinen vila till time outerna och pausen. Handboll går snabbt, och som tittare vill man kunna se vad som händer vid avkasten med byten och snabbt spel.

Om allt går som planerat så är nästa match pau redigt, med ligastart i Baltiskan 12/9. Den lär vi ju inte få se på plats, så glöm inte att skaffa CMore, och gärna via IFKs hemsida så stöttar du IFK med en liten välbehövlig slant också. Avkast 18.45 en lördag, så någon restaurang eller sportbar kanske kan tänka sig att visa den, eller vad säger du Fröberg? Alltid trevligt att se IFK med ett gott gäng orangea runt sig med varsin kall pilsner eller ett glas rött/vitt/rosé i näven.

Nuuu kööööör vi!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar