IFK Kristianstad – FC Barcelona 25-44 (14-19, 11-25)

Kristianstad Arena, 4 200
Champions League, omgång 3
29 september 2018

Bra tryck i Arenan ikväll. Hoppet om en skräll finns där och det börjar ju bra. Enda trista inledningsvis är att EHF tvingade Södra Kurvan att tar ner regnbågsflaggan innan matchen. Varför är mäktiga män så rädda för ett färgglatt tygskynke? Den åkte så klart fram ändå efter matchen.

966A846F-5446-46C0-981E-0F823B153E21

Visserligen inleder IFK med en miss, men Richard vet hur en spanjor skjuter och räddar. Olafur dundrar fram och sätter 1-0 (ingen högoddsare att det är han som öppnar målskyttet). Friläge för FC Barcelona men Richard är kylig och väntar ut skytten och räddar på nytt. I sitt nästa anfall passar gästerna någon de kände på läktaren och Alfred sätter 2-0 i en andrafaskontring. Men två snabba mål av Barca kvitterar fyra minuter in i matchen. Stig-Tore har nu skjutit in sig och sätter 3-2. Två snabba mål av Barcelona på nytt ger dem ledningen med 3-4. Olafur sätter 4-4 snyggt i krysset. Nu har gästerna växlat upp och sätter tre raka mål och underläge 4-7 för IFK elva minuter in i matchen. Timeout av IFK. Stig-Tore går upp för att passa men hittar ingen så han gör det enda rätta och dundrar in bollen i mål istället till 5-7. Barcelona gör 5-8 och i samma moment åker Arnar ut. Ska Barcelona rycka nu? Men IFK vinner faktiskt underläget med 2-1 efter mål av Olafur och Stig-Tore. Stegfel på en spanjor som inte heter Marc, och istället motanfall där en spanjor som heter Marc gör mål. 8-9 en kvart in i matchen. Stig-Tore dundrar in 9-10 och gästerna försöker göra det samma men skjuter högt, högt över. Stig-Tore är het inledningsvis och kontrar in kvitteringen. Kantmiss av Barcelona och ny IFK-kontring och 11-10 av Olafur. Barcelona tar en timeout och passar på att byta hela sin uppställning, 17 minuter in i matchen.

Sen var det kört för IFK.

Sex raka mål till 11-16. En utvisning på Barcelona vid 13-17 ger oss hopp att minska avståndet ytterligare, men det blir likt förbaskat 14-19 i paus.

Barcelona startar andra halvlek i ett rasande tempo och tar effektivt död på allt hopp hos de orangea på plan och på läktaren om skrällpoäng. Hoppet är i stället att förlusten stannar på under 10 mål, men det hoppet är borta i matchminut 40 vid 16-28. Nästa förhoppning är att Barcelona inte ska göra dubbelt så många mål som IFK, och det slipper vi. Sista hoppet är nu att det inte ska bli förlust med 20 mål eller fler. På straff med 20 sekunder kvar gör de faktiskt 24-44, men Teitur lossar äntligen sin bössa i absolut sista sekunden och fastställer slutresultatet 25-44.

Det var inte kul att se IFK i fritt fall, men vi fick istället passa på att njuta av handbollsdelikatesserna som FC Barcelona bjöd oss på. Vi njuter lite i smyg också att EHF hyllar Södra Kurvan för stödet under matchen med ett filmklipp med den fina flaggan väl synlig.

Klart vi stöttar IFK i vått och torrt. Och har vi varit nere och vänt i division 2 och varit millimeter från en konkurs så bryter vi inte ihop för att självaste FC Barcelona tittar inom Arenan för att lära oss spela handboll.