Ett lag ut, ett lag kvar

Åhus Beachhandboll

Dag 2, 170722
Slutspel, kvartsfinaler

Flensburg Lag 1 – IFK Lag 1, 10-9
IFK Lag 2 – Åhus Handboll, 11-10

Två jämna kvartsfinaler med en uddamålsförlust och en uddamålsvinst.

IFK Lag 1, The Underdogs

Slutspelat för Lag 1 efter en tät och jämn match mot Flensburgs Lag 1.

IFK-spelarna är långa, men tyskarna i Flensburg är snäppet längre. Mario har ingen chans att nå uppkastet, men tyskarna gipsplattor bort bollen med en passmiss och IFK får bollen. Mario fixar straff som Albin, gammal straffräv, dunkar in 0-1. Gotte i Flensburg fjösar omkring med bollen och det håller inte på den här nivån för IFK tar den och Albin sätter skoningslöst 0-2. 1-2 lobbas in och nu är det Olafur som fjösar omkring med bollen och det håller inte på den här nivån för Flensburg tar den och sätter skoningslöst 2-2 (på Olafur som inte hann byta in Leo). Olafur skjuter över mot det tomma målet och Flensburg gör 3-2. Viktor gör 3-3. Albin hittar Johannes som tyvärr missar, och tyskarna tar en tvåmålsledning, 5-3. Olafur fixar fram straff som Albin dunkar in, 5-4. Halva matchen är spelad.

Viktot sätter 6-5 och Johannes 7-6. Flensburg gör 8-6 och Viktor missar läget. Chans på tremålsledning men Leo kliver in med viktiga räddningar och IFK kan kvittera, 8-8, genom mål av Albin i tom bur och Johannes på eget genombrott. Flensburg sätter 9-8 och Olafur går på genombrott men missar. 10-8 följer och en sista reducering av Albin, 10-9, på en stenhård avstämd rökare. 30 sekunder kvar av matchen, men Flensburg är alldeles för rutinerade att tappa detta. Tiden spelas av lugnt och stabilt och IFK Lag 1, The underdogs, är alltså utslagna i kvartsfinalen med 10-9.

IFK Lag 2, Det toppade laget

I kvartsfinalen väntade turneringens verkliga hemmalag, Åhus Handboll. IFK gjorde vad som förväntades, men Åhus höll jämna steg ändå in i slutet och föll med en hedersam uddamålsförlust.

Helge vinner uppkastet mot hemmasonen Albin Mesanovics, med viss domarassistans och Inge dunkar in 1-0. Albin M kvittera 1-1 och Inge missar läget efter en pass bakom ryggen från Helge. Albin M tunnlar in 1-2 på Richard. Tim gör tre raka mål för IFK varvat med en räddning av Richard vid 3-3 och IFK tar ledningen med 5-4. Kvittering till 5-5 och bortkasta boll av sätter på nytt Åhus i förarsätet där lagen följs åt till 10-10, Med en minut kvar går Åhus till anfall och känslan är att detta tar IFK. Richard kommer att kliva fram och rädda, rutinerad som han är kombinerat med att Åhus är tagna av stundens allvar. Mycket riktigt, han räddar och Helge stegar igenom och sätter 11-10. Åhus får sista anfallet men på genombrottet lycka man inte sätta bollen. Slut, IFK Lag 2 vinner med 11-10.

Nu väntar semifinal mot SG Flensburg Handewitt Lag 2.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar