IFK 2 Svart – IFK 1 Orange, 14-15 Sudden death

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, semifinal
23/7, 20.45

Finalplatsen var redan säkrad och nu gällde vilket IFK-lag som ska få möte Flensburg i finalen. IFK 2 Svart var favoriter, med tanke på andraplatsen i serien och tvåmålssegern (12-10) i det inbördesmöten i serien under fredagen.

Sascha i svart vinner uppkastet men orange kastar sig fram och tar den. Dock tappar de bollen och svarta kan göra första målet, Hallén i tom bur. Olafur prickar sen ribban och Hanisch ökar på svart ledning till 2-0.

IFK 2 Svart har satsat på snabba utkast av Simic i mål. IFK 1 Orange har istället kört med tornadohandboll och snabba utkast. Ett sådant anfall ger nu 2-1 efter mål av Johannes. Svarta får straff och den sätter Hallén till 3-1.

Henningsson i orange skjuter, inte mål, men de får returen och kan göra 3-2. Simic i svart lag sätter 4-2 i tom bur. Tornadojohannes reducerar 4-3. Hanisch i svart och väst missar och Olafur kan gå på eget genombrott i näst anfall, 4-4.

Johannes i orange snor bollen och sätter 4-5 i tom bur innan svart kvitterar på nytt. Johannes skjuter i ribba men får tillbaka bollen i form av ett inkast. Anton skjuter 5-6 via huvudet på målvakten i svart som råkar vara Hanisch i väst. Han går i däck men reser sig igen och det är inte värre än att han kan kvittera 6-6 i nästa anfall.

Tornadohandbollen flödar i orange, Leo till Johannes till Olafur som älgar fram men Simic räddar! Svarta kan ta ledningen men Hallén skjuter i stolpen. Istället tar orange ledningen genom Johannes till 6-7. Hallén kvitterar. Svarta snor bollen och Sascha sätter 8-7. Tornado igen och Johannes till 8-8.

Hallén 9-8 för svart och Anton kvitterar 9-9 från vänsterkanten. Hanisch drar in 10-9 och Leo drar in 10-10 i tom bur. Hanisch vill gärna kliva fram i slutet, tar ett dåligt läge och Leo kan rädda. Pendel svänger nu över till orange som gör 10-11 genom Henningsson. Simic 11-11 i tom bur och Henningsson på nytt, nu till 11-12.

Stig Tore Moen provar lyckan, Leo räddar men svarta kan behålla bollen och Sascha kvitterar från linjen med en minut kvar. Johannes går fr kantsavslut med en studs under SImic, men sanden är oberäknelig och bollen studsar nästan rakt upp och över målet. Hanisch drar in 13-12 för svarta med 30 sekunder kvar, men Anton i orange replikerar direkt, 13-13.

Det händer mycket den sista halvminuten. Leo räddar för orange, Olafur gör 13-14 och Hanisch kvitterar 14-14. Orange har chansen att avgöra men Anton missar läget från högerkanten.

Sudden death!

Sascha vinner nu det så viktiga avslutet och svart kan avgöra. Hanisch är för het på gröten och väljer ett skott utifrån och Leo kan rädda. Orange till anfall och när Johannes ”Mr 100 %” får läget på högerkanten gör han inget misstag utan drar in 14-15.

IFK 1 Orange till final! Ska IFK vinna elitklassen för första gången i beachhandbollens 19-åriga historia?

Final i Weblink Elitklass:
21.45 SG Flensburg-Handewitt 2 – IFK Kristianstad 1 Orange

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar