IFK 2 Svart – Minden 2, 17-12

Åhus Beachhandboll
Omgång 5, 21.30
IFK Kristianstad 2 Svart – GWD Minden 2, 17-12

Dags att runda av första dagen med IFK sista match för i kväll. Ska det svarta laget fortsätta sin segersvit och gå upp i ensam ledning nu när Flensburg 2 tappade poäng mot IFK 1 Orange?

I Minden spelar IFK-bekantingen Charlie Sjöstrand som i dagens Kristianstadsblad lämnade öppet för en återkomst till IFK när bundesligakarriären tar slut. Han körde med väst i Minden.

Sascha tog på nytt uppkastet och den här gången gick fräckisen hem. Flensburg vann uppkastet men Viktor Hallén kastar sig fram, tar bollen och sätter helt ensam med målvakten 1-0. Simic börjar matchen med en räddning och Sascha gör 2-0. Tim Sörensen gör 3-1 och Hanisch i väst sätter 4-2. När västspelare gör brukar det innebära kast med liten boll i tom bur och Minden gör just så till 4-3.
Tim drar in 5-3 i nättaket och Simic räddar på nytt, men IFK slarvar bort bollen i anfallet som följde. IFK hinner inte byta in Simic så Hanisch i väst får ställa sig i mål. Minden skjuter utanför (enligt Hanisch var det dock en räddning med fingertopparna). Tim sätter 6-3, Minden 6-4 och Hallén missar kantläget. Minden missar chansen att knappa in eftersom Simic räddar.
Hanisch drar in 7-4 med ett underarmsskott och Simic räddar så klart. Hallén sätter 8-4 med 6 minuter kvar och det börjar lukta serieledning.
Minden får ett friläge och försöker skjuta under en hoppande Simic som sträcker ner fötterna och räddar. Kastet mot tom bur sätter han sen i ribban. Nytt läge för Minden och Simic räddar med vänsterhanden högt uppe. Hallén till 9-4 och Simic räddar igen med handen högt uppe, denna gång vänstran. Sascha sätter 10-4 i tom bur. Simic räddar igen (!) och siktar på den tomma kassen men nu står Dalibor Doder i vägen och stoppar bollen med ett cirkusnummer på gränsen till övertramp vid egen målområdeslinje.
Stig Tore Moen gör 11-5 och nu vill inte Simic släppa in västen i spel utan går istället med upp i IFKs anfall. Stig Tore Moen gör 12-6. Hanisch snor bollen med Minden i anfall och gör 13-6 i tom bur. Simic går på vatten och fortsätter att spika igen holken. Skulle IFK mot förmodan få tomt på vänsternior i höst kan de satsa på Simic. Han gör mål i två raka anfall till 16-8.
Viktor Hallén sätter 17-9 (åtta måls ledning) innan IFK helt slår av på takten och Minden kan snygga till siffrorna genom tre raka mål till 17-12.

Lämna ett svar