IFK Kristianstad – IFK Skövde, 27-33 (14-17, 13-16)

Semifinal 2:5
Kristianstad Arena, publik 0
17 april 2021

Semifinal 2 och en förhoppning om en kvittering i semifinalen. Efter det, trots förlusten, fina spelet i veckan mot SC Magdeburg, så är känslan god inför dagen. Men så slog corona-eländet till igår, och det var länge oklart om det skulle bli match eller ej. Nu var det ”bara” Uffe och Isak som positiva i en negativ mening, så det blev match tack och lov. Givetvis önskar vi far och son Larsson ett snabbt tillfrisknande!

Bägge lagen börjar bra och följs åt i matchprotokollet. Skövde får kämpa lite mer för sina mål och har en hel del tur, som typ att bollrackaren de kastar bort är så inklistrad så den stannar innan sidlinjen. IFK å andra sidan har en del stolpe ut, men har ändå länge en ledning med 10-9 när Skövde inte kommer någonstans i anfallet. Där och då bör IFK ta kommande och göra ett ryck, men bränner så väl kontringar som frilägen. Istället kan Skövde komma tillbaka i matchen. Lagen följs sen åt men en olycklig avslutning med lite för naivt anfallsspel och bortkastade bollar gör att Skövde hastigt och olustigt kan göra halvlekens fyra sista mål, och går från 14-13 till 14-17. Ett mycket onödigt tremålsunderläge, som egentligen borde ha varit åt andra hållet.

IFK börjar med boll i andra halvlek men missar chansen till reducering, och istället får vi ett bortamål till 14-18 och allt ser mörkt ut. Men hastigt och lustigt gör IFK fyra raka mål och vi har 18-18! Bara att fortsätta på samma vis så vinner vi stort. Men så logisk är ju nu inte handboll. IFK lyckas aldrig gå upp i ledning, och flera halvdana avslut bäddar för nytt ryck av Skövde. På Lill-Munkens, Ebba och Tjommens tid var deviserna ”Först över mittlinjen skjuter!” och ”Kan du passa så skjut!”, i dagens andra halvlek är det istället tvärtom som tycks gälla ”Kan du skjuta så passa!”. Flera gånger så har skyttarna hyfsade lägen, men tvekar och kastar istället bort bollen till ett snabbfotat Skövde. IFK kämpar och sliter men Skövde fortsätter med sitt tålmodiga spel som ger utdelning och de kan både hålla undan och utöka sin ledning innan slutsignalen ljuder.

Matchen har faktiskt stora likheter med matchen i tisdag mot Magdeburg. Halvtids- och slutresultaten är nästan identiska, förlust i varje halvlek med tre mål och en motståndare som låter bollen gå utan stress tills läget till slut dyker upp. Skövde gör det bra, och vinner helt rättvist. Bäst på plan är vår gamla brandgula hjälte Richard Hanisch.

Än är säsongen inte slut, minst två matcher återstår. Först en nätt liten tripp till Magdeburg på tisdag, och sen semifinalmatch nummer 3 på lördag. Vi kommer inte ge oss utan strid i någon av dem. utan tänker visa att