Kung Jepson!

Ricoh-IFK 27-31 (13-16, 14-15)

Elitserien, omgång 13

13 matcher, 13 vinster. Andra steget i Lindgrens trestegsraket för veckan fungerade som väntat, och där truppen matchades inför lördagens viktiga match mot Montpellier. Stora delar av första uppställningen vilade under hela matchen (Jamali spelade inte alls, Björnsen och Tollbring bara inne som västspelare och Cederholm spelade bara en kvart i andra halvlek). Istället spelade Jepson och Johannes Larsson 60 minuter och Dahlin säkert 45 minuter, också Gudmundsson och Aas-Eriksen fick mycket speltid. Lindgren har klagat på att spelarna inte tar chansen när de väl kom in, men den förstnämnda trion tog den helt klart i dag. Jepson var klinisk med 6 mål och både Larsson och Dahlin klev fram och gjorde viktiga mål när Xerox hade närmat sig i målprotokollet vid olika tillfällen.

Det märktes att spelarna var lite ovana som förstauppställning och var inte riktigt samspelta i början. Flera tappade bollar och lägena som togs  var inte klockrena. Simic började i mål och gjorde många räddningar. 3-3 efter 5 minuter innan spelet satt bättre och IFK började dra ifrån. 6-10 efter en dryg kvart, Simic räddar avslut från linjen och Lindskog har läge att ge oss en femmålsledning men bommade. Därefter kom en sämre period med många tekniska fel och på åtta minuter hade Canon kvitterat, 12-12. Lindgren tog två timeouter med tre minuters mellanrum, men valde skönt nog att fortsätta med samma uppställning. Detta gav spelarna chansen att visa att de kan leverera, Jamali & Co. kan fortsätta vila sig och vi supportrar fick i alla fall känna en (om än en oerhört liten) matchnerv. 13-13 blev 13-16 på tre minuter, trots en utvisning  på Pettersson. Detta blev också paussiffrorna.

Andra halvlek startade med Leo inne. Det kan omöjligt berott på att Simic varit dålig utan tanken var nog att både vila och ge speltid till bägge målvakterna.  Även Cederholm kom nu in, TV-kommentatorn tyckte han varit osynlig i första halvlek och det måste han varit eftersom jag helt missade hans närvaro. Han missade första försöket men andra satt klockrent i krysset efter hans patenterade sidledsförflyttning. En utvisning på Hanisch gjorde dock att Sharp kunde krypa ikapp till endast ett mål bakom tre gånger om (16-17, 17-18 och 19-20). Leo hade dock inte samma dag som Simic så det blev byte igen. 5 olika målskyttar (Larsson, Jepson, Gudmundsson, Cederholm och Lindskog) ger fyramålsledning 21-25 med kvarten kvar. OKI har en mållös tiominutersperiod och endast två märkliga utvisningar på IFK i slutminuterna gjorde att de kunde putsa till siffrorna till 27-31. Matchdödaren blev Dahlin som nu blommat ut bokstavligen bombade in ett äkta hattrick (25-29, 25-30 och 25-31). Jepson utsågs till bästa spelare i IFK och fick som pris en låda kopieringspapper.

2 poäng in på banken och resa hem till Skåne för sista steget i trestegsraketen med Champions League på lördag. Vinst där och en slutspelsmatch är nära, förlust och den är långt borta.

Glädjande att se Södra Kurvan – Stockholmssektionen på plats. Ni fyllde en hel sektion, men det var glest med brandgula färger så IFK får skicka med Carola och supportershopen nästa gång.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar