Lovande avslutning på gruppspelet

IFK 1 – SG Flensburg-Handewitt 2, 7-7
IFK 2 – SG Flensburg-Handewitt 1, 7-7

IFK avslutar gruppspelet med ett dubbelmöte mot de regerande och mångfaldiga mästarna i sanden, tyskarna från Flensburg, och gör det med bravur. Bägge matcherna slutar oavgjort 7-7 och med lite bättre flyt kunde det blivit två vinster också.

IFK 1 – SG F-H 2, 7-7
Ordningen är återställd och Leo står i mål och Olafur får spela ute. Matchen inleds med flertalet ramträffar för bägge lagen, men IFK har några fler så efter några minuter är det en tung uppförsbacke med 0-3 för IFK. Men det gäller att aldrig ge upp eller att börja spela stressa. Lugnt och metodiskt spel är melodin. IFK slutar att pricka målramen och behåller tremålsunderläget upp till 2-5. Leo stänger igen och två raka mål ger kontakt 4-5. Adam lobbar in 5-6 och Leo kvitterar 6-6 i tom bur. Med 20 sekunder kvar kvitterar Helge till 7-7. Flensburgs sista anfall slutar i ett frikast som Leo kan rädda. Slut, 7-7. Rättvist.

IFK 2 – SG F-H 1, 7-7
Oklart vilka som egentligen vinner uppkastet men det slutar med att IFK har bollen till slut och Hugo sätter 1-0 från vänsterkanten. Valter lobbar in 2-1, men har sen två missar i rad (över och utanför). Gotte prickar stolpen vid 2-2 och Marc sätter 3-2 i tomt mål. Flensburg tappar bollen och Anton viker sig snyggt inåt mitten och drar in 4-2. Hugo gör 5-3 med halva matchen spelad och Alfred i väst sätter 6-3. En from förhoppning om seger smyger sig in. Anton smyger in på linjen och sätter 7-5. Flensburg reducerar till 7-6. IFK går för att stänga matchen men målvakten räddar skottet och bollen rullar retligt hela vägen in i det tomma IFK-målet. IFKs missar sedan ånyo och på nytt kan Flensburg gå till anfall med 20 sekunder kvar för ett segermål med 8-7, men avslutet  missar målet. Slut, 7-7. Rättvist.

IFK kan nu gå in med en positiv känsla i slutspelet, och i en av kvartsfinalerna får vi dessutom repris på en av dessa två matcher, IFK 1 mot SG F-H 2. IFK 2 möter LUGI HF. Slutspelsträdet medför faktiskt att vi kan få bägge IFK-lagen i final, de kan nämligen inte mötas i semifinal.

804B495C-8C29-43E0-BD6E-2A7C1CE4E0B0

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar