Maskinen IFK fortsätter vinna!

LMM Karlskrona-IFK Kristianstad 26-29 (13-14, 13-15)

Elitserien, omgång 11

Publik: 1 750

IFK vilade sin förstauppställning stora delen av matchen men kunde ändå vinna bekvämt. Den perfekta säsongen fortsätter och vi är fortfarande utan poängförlust.

Det började bra. LMM Karlskrona fick passivitetsvarning redan i matchens första anfall. Simic räddade en kontring i deras andra anfall, men sen vaknade den store dansken och gjorde 1-0. Hanisch missade och det blev 2-0. Jepson missade men Simic räddade igen. Cederholm gjorde sen IFKs tre första mål, alla stenhårt in krysset, 4-3 efter 7 min. Efter 9 minuter fick Hanisch ett hårt dömt rött kort och en straff på det gav 6-3. Som mittnia i frånvaron av O’Sullivan och Hanisch gavs Johan Nilsson mycket speltid och han gjorde inte bort sig. Men IFK höll 0-0 i två minuters spel med en man mindre på plan, innan hemmalaget gjorde 7-3 efter 12 min. IFK imponerade nu inte alls med flera missade frilägen och två bommade straffar (även om Tollbring tog sin egen retur och gjorde mål).Men IFK skulle inte varit IFK om de inte ändå på något märklig sätt glider i kapp. Lindskog kvitterade 13-13 efter 29 minuter, Simic räddade sedan och med sekunder kvar sätter Lindskog 13-14 hårt trängd på kontring i avig vinkel. IFK i pausledning, 13-14.

IFK började med boll i andra halvlek och hade chansen till en tvåmålsledning, men ett bolltapp och Simic på utflykt gav kvittering 14-14. Två raka missar från Jepson gav 14-15 innan Cederholm med ett underarmsskott kvitterade 15-15 efter 33 minuter. Sen åker Lindskog ut och på straffen tar LMM Karlskrona ledningen igen, 16-15. Jamali kvitterar och i anfallet efter gör hemmalaget teknisk fel och IFK kan kontra. De höll dock i bollen och i sin iver att ta bollen åker Cederholm ut 2 minuter! Spel 4-6 i över en minut, domslut kan snabbt ändra en matchbild i handboll. Men IFK lät fötterna jobba och ordnade både straff och utvisning, Lagergren tar över som straffskytt resten av matchen och var klinisk. IFK har vänt och leder med ett mål två gånger om (16-17 och 17-18) innan hemmalaget vänder till 19-18 efter 42 minuter och tidernas i särklass mest bortkastade boll. Från vänsterniopositionen skickade IFK bollen ut från plan i höjd med mittlinjen på högersidan. Time out IFK, Björnsen och Tollbring skickas in på nytt. 4 raka mål av IFK (Jamali och tre gånger Cederholm ger 19-22). Med TV4 Plays hysteriska reprismaskin var man lite osäker på om det blev 19-21 eller om det var reprisen på föregående mål! Stürmerfoul på Karlskrona och Cederholm bombade in mål på snabb spelomställning. Med kvarten kvar tog hemmalaget time out och känslan var att detta släpper inte IFK. LMM gjorde 21-22, men Cederholm gjorde 21-23 med armen uppe. Simic räddade kontring och Lagergren gjorde 22-24 på straff. Med två måls ledning och 10 minuter kvar tog Pettersson en onödig utvisning och hemmalaget gör 23-24 med chans på kvittering. Men två raka IFK-kontringar inom ett fåtal sekunder IFK en tremålsledning 23-26. En ledning IFK håller matchen ut, bland annat genom dubbla dubbelräddningar av Simic. Slutresultat 26-29.

IFK vinner alltså. Noterbart är att kantfirma Björnsen & Tollbring vilades även i lägen där matchen stod och vägde. Säkerligen inför den tuffa bortamatchen på torsdag mot Rhein-Neckar Löwen och den viktiga toppmatchen hemma mot Sävehof på söndag.

LMM Karlskrona ska ha beröm för sin insats. De står upp bra och gav IFK en match nästan ända in i kaklet. De fyller sin hall och har något på gång. Fortsätter de kan de ha något riktigt bra på gång. Oerhört märkligt dock att de bara har 6 poäng efter 11 omgångar, borde varit några fler.