Rimbo HK – IFK 2 Svart, 10-10

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, Omgång 6
23/7, kl 12.00

IFK tappar sin första poäng och därmed även förstaplatsen i serien efter att inte riktigt varit på tårna under hela matchen. De hade ett stadigt grepp om bägge poängen men tappade snöpligt ena poängen i matchens två sista anfall.

Sascha tog uppkastet men hade fokus på annat så märkligt nog tar Rimbo hand om första anfallet. Där stötte de dock på patrull i form av Simic som konserverat formen från i går. Tyvärr slarvar IFK bort bollen i anfall med en passmiss och Rimbo gör 1-0 i tom bur. Hanisch startar i väst och drar stenhårt in 1-1. Rimbo gör 2-1 och deras målvakt räddar skottet från Tim Sörensen.

Simic räddar igen och Hanisch gör 2-2. Rimbo skjuter i stolpen två anfall i rad och Sascha tar en pass som varit uppe bland molnen och vänt och gör enkelt 2-3. Ledning för IFK. Hanisch gör 3-4 och Simic 4-5. IFK snor bollen och kan öka sin ledning men en passmiss ger 5 lika. Simic gör direkt 5-6 och räddar sen ett friläge från kanten och Sascah ger IFK en tvåmålsledning, 5-7, med fyra minuter kvar.

Simic sätter 6-8. Tim löser av Hanisch som västspelare och startar med ett dåligt avslut och Rimbo kan nu kvittera till 8-8. Revansch för Tim omgående som sätter 8-9. En stürmerfoul av Rimbo ger IFK på nytt chansen till tvåmålsledning men Schuster skjuter utanför i kantläget. 9-9 av Rimbo innan Sascha ger IFK ledningen med 9-10 från linjen. Simic räddar med Hanisch skjuter hårt i stolpen. Inget att deppa för för RImbo kopierar detta i anfallet efter. Med 15 sekunder kvar har Hanisch chansen att avgöra matchen, men hans mål döms bort som övertramp. Istället kvitterar Rimbo 10-10 och Simic går för ett segermål. Han var stressad av klockan så istället för den patenterade höga bågen på kastet skjuter han istället och Då kan Rimbo blockera bort skottet.

En tappad poäng.

Efter 6 omgångar ligger IFK 2 Svart tvåa i serien med 11 poäng och två måls sämre målskillnad än Flensburg 2. IFK 1 Orange är fyra med 6 poäng. Trea är LUGI på 9 poäng.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar