SKÄMTAR DU?

IFK Kristianstad – IFK Ysta, 26-22 (4-5, 5-5, 10-1, 7-11)

Handbollsligan, match 24
Kristianstad Arena, publik 0 (plus loger och restaurang)
19 februari 2021

Jösses, vilken match! Första halvlek är bland det sämsta vi sett på år och dag i Arenan. Hetsigt värre och 9-10 i paus, och det enda vi tar med oss är Henningssons kvitteringschans i slutsekunderna (ett mål där hade varit ett ypperligt sätt att presentera sig i sin nya klubb) och delegatens synpunkter på att Ólafur ville vara hjälpsam och plocka undan spelarstolarna (en timme för tidigt).

Men från ingenstans dök det upp igen, IFK i gammal god stil som sprang på allt och en målvakt som spikade igen. IFK vinner alltså första kvarten i andra halvlek med 10-1, och gästerna är helt under isen. Antagligen tröttkörda efter allt vrålande och jublande under första halvlek. Så fort de räddade, blockade, gjorde mål, gjorde ett korrekt byte, eller slog två passningar i rad stod hela bänken upp mangrant och vrålade. Det tar ju så klart på krafterna. En nyckel till segern var att IFK i andra halvlek la fokus på rätt saker, dvs sitt eget spel och att skjuta mål och bredvid Norlander (istället för tvärtom) och inget fokus på domarna. Något Ysta inte gjorde för de fortsatte att lägga den energi de hade kvar på domarna. Ystatränare Seifert var ju inte helt glad på sin spelare som vid ställningen 21-17 efter fyra raka ystamål och åtta minuter kvar att spela inte bara tar en utan två utvisningar. Det är modigt men dumt att en meter ifrån domaren vråla ”SKÄMTAR DU?” så det rungar i Arenan (visserligen folktom, men ändå). Domaren skämtade inte, och det verkar till och med som att spelaren skulle slippa undan med bara en utvisning, men det var lätt ordnat med lite tjafs på det. Trots det blev det allt lite spännande i slutet, men närmare än tre mål i från kommer aldrig Ysta. Noterbart är att de gjorde 1 mål första kvarten i andra halvlek, och 11 andra kvarten. 11 mål är också antalet mål de gjorde sammanlagt de tre första kvartarna i matchen.

Två poäng in på kontot och fjärde raka segern. Tätt matchande nu, och på söndag är det dags för en värdemätare i serien när Sävehof  Gulsvart kommer på besök. Poäng där säkrar slutspelsplatsen, men framförallt en chans till att klättra i tabellen. Visserligen ska vi kunna slå alla lag om vi ska vinna SM-guld, men det kan ju vara onödigt att möta Ysta Vit eller Malmö Svart (jag saknar Malmö Gul) redan i kvarten. Fast å andra sidan, spelar vi som vi gjorde första kvarten i andra halvlek så slår vi alla lag i ligan, och en hel del i Europa också för den delen så

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

PS. Segern tillägnar vi såklart Anton som nu kommer att vara borta ett år från spel. Kämpa Anton!

DS. Anton blir saknad på högerkanten, Albin får slita tungt framöver. Från strafflinjen är det enklare att fylla upp luckan. Den ofrivillige straffskytten Gregor verkar gilla det, och hans melodi verkar vara hårt och högt. Fem straffmål på sex straffar. En rungande ribbträff satte stopp för den sjätte att gå i mål.

Lämna ett svar