LUGI – IFK Kristianstad, 26-35 (15-15, 11-20)

Bibblan i Lunn
Handbollsligan, match 18
21 december 2018
Swinging LUGI ledde Handbollsligan i början av månaden (med fler spelade matcher än IFK), nu ligger de åtta på sista slutspelsplatsen.
IFK har full koll på LUGI och tar kommandet från början till slut, enda plumpen är de slarviga slutminuterna av den första halvleken när IFK släppte upp LUGI till 15-15 efter ledning 15-10.
Andra halvlek bjuder på snabbläsning när IFK kontrar sönder LUGI. De tekniska felen som hemmalaget bjuder på straffas direkt av ett löpvilligt IFK. I det uppställda anfallet ligger LUGI hela tiden nära niometersskyttarna, vilket skapar stora ytor för sexmetersspelarna som är i det närmaste kliniska i sina avslut.
Bloggen idag bjuder endast på denna pamflett, pga semester så här några dagar innan jul. Två matcher kvar innan nyår och VM, LUGI hemma på Annandagen och några dagar senare IFK Ysta borta.