Tiger åt lejon!

IFK-RNL (Rhein-Neckar Löwen) 32-29 (20-12, 12-17)

Champions League, Omgång 6

Publik: 4 531

”Aldrig sett en bättre halvlek av ett svenskt klubblag”, ett citat många IFK-supportrar kan säga med gott samvete. Men nu kommer citatet från självaste Magnus Wislander, utnämnd till 1900-talets bästa handbollsspelare i världen! Det ger perspektiv på kvällens insats. Efter den försmädliga förlusten borta mot Montepellier reste sig IFK som ett lag och körde över Bundesligas suveräna serieledare, efter 10 omgångar har de inte tappat en enda poäng.

Det var Stimmung i Arenan redan innan match. IFK bjöd in till Oktoberfest i foajé, restauranger, VIP-loger och pressrum och glädjen fortsatte sedan in på plan och läktare. Krutis & Co. var inte mätta efter all bratwurst utan fullkomligt åt upp de gästande lejonen (Löwen betyder ju just lejon på tyska). IFK skippade sin trogna vana att ge sig själva en uppförsbacke utan satte gasen i botten och drog ifrån direkt. Det stod 1-1 och 2-2 men sedan var det IFK för resten av kvällen. Simic räddade och satte igång spelet snabbt. Även vid de få tyska målen (3 st första kvarten!) sattes spelet igång snabbt. Gästerna hade själv inte bråttom till något utan gick upp varje gång för att starta anfall. Vid tappad boll var IFK oftast snabbast hem och hindrade effektivt tyska kontringar. Time outen från RNL efter redan 5 minuter var verkningslös.

Simic stod för många räddningar och IFK var i det närmast 100%-iga i avslutningarna. Tre gånger om räddade Simic och Cederholm kontrade in 8-3, 9-3 och 11-3! Allt gick in, Jamali gjorde mål med vänstran. Han var igenom men upphakad i skottarmen, och bytte då raskt hand och satte retfullt in 12-4 efter dryga kvarten. Helt sjuka siffror mot RNL i Champions League! Inte ens utvisningarna på IFK gjorde någon skillnad. IFK hade gästerna som rundningsmärken och Tollbring gjorde mål i 4 mot 6. Paussiffrorna skrivs till 20-12 mot ett lag som inte brukar släppa in fler mål på en hel match. Tyska coachen var inte nöjd!

Andra halvlek startade med en kontring för IFK. Nu hade domarna i Champions League lärt sig att Björnsen kan ta två steg på samma ben utan stegfel, men gick tyvärr inte bolluslingen in. Men istället räddade Simic återigen i anfallet efter och Tollbring satte 21-12. IFK är inte lika effektiva i avsluten i andra halvlek, utan nu gjorde faktiskt RNL en del målvaktsräddningar, men det hjälpte föga. Efter 40 minuter var ledningen 10 mål, 27-17.

Därefter började RNL en upphämtning. Bland annat beroende på flera utvisningar på IFK, en del något tveksamma. Med 9 minuter kvar gjorde RNL 29-24 och var då endast 5 mål i från. I anfallet efter gick Jamalis skott över efter räddning och gästerna kunde satt ordentlig press på IFK. Men Richard Hanisch ordnade en sturmerfoul på Kim EDR och sedan gjorde Fredric ”Houdini” Pettersson 30-24 med armen uppe för passivt spel och halva Tyskland på ryggen. IFK stal sedan raskt bollen men en märklig avblåsning på Pettersson på linjen gav bollen tillbaka. RNL har dock inget tempo utan sätter bollen i stolpen med armen uppe och Jamali avgör matchen med 31-24 med 5 minuter kvar! Gästerna putsade till siffrorna till 32-29 och den hedersamma förlusten många hade fasat för kom men i IFKs favör! Tyska coachen var uppgiven!

Poängen var viktig i kampen om kvartsfinalplats, men även för att öka publikintresset en nivå till! Tyvärr räknas ju inbördes möten så Montpellier är fortfarande före IFK i tabellen på sista åttondelsfinalplatsen trots sämre målskillnad. Men kan vi slå RNL kan vi slå alla lag i gruppen!

Nu väntar Alingsås hemma på söndag i en seriefinal. Så alla till Arenan så fortsätter vi på segrarnas Autobahn.

WIR SIND IFK! VI ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar