Två fingrar i luften

IFK Kristianstad – HK Aranäs, 29-18 (13-11, 16-7)

Kristianstad Arena
Handbollsligan, match 2
Publik: 4 011

Innan avkast hyllades Ulla Rundqvist som utnämnts till IFKs första hedersmedlem någonsin! Ingen kan vara mer värd det än UIla, som varit engagerad i klubben sedan 1952! Hon följdes in på plan av barnbarnet Emil Schuster, som spelar i A-laget. Emils pappa är ju gamle IFK-spelaren Bengt-Arne Schuster, gift med Ullas dotter Cecilia.

Jahopp, en match som aldrig riktigt kom igång. Ändå vann IFK komfortabelt med elva mål. Det bestående minnet kommer att vara alla utvisningar (10 st) och straffar (12 st), i en match som antagligen är den snällaste som skådats sen man började med klister i handboll. Visserligen var det hemmadomare, men de kan inte beskyllas för att vara hemmadomare (sic!). Hur i hela friden kan man ha kristianstaddomare i en elitmatch i Kristianstad? Känslan var att de hade press på sig att visa att de inte dömde i IFKs favör, och det gjorde de ju definitivt inte i första halvlek. Å andra sidan tog de igen det i andra halvlek. Tror inte någon av kvällens tränare kommer att skicka julkort till Gomér & Gomér.

IFK startar matchen med i princip andrauppställningen vilket är taktiskt rätt. De får speltid och chansen att visa att de vill spela samtidigt som förstauppställningen vilas inför den hektiska hösten med seriespel och Champions League. Den enda som på allvar tar chansen är Stig Tore Moen som har en skottvillighet som inte hade gjort bort sig på tiden med Ebba & Co. då devisen Kan du passa så skjut! gällde. Precis som matchen mot Karlskrona hamnar IFK i underläge i början, men är den här gången nu med i målprotokollet från start. 2-5 efter 6 minuter är det största underläget och 4 minuter senare är det kvitterat 5-5 efter en skön knorr av Viktor. 3 av målen har Stig Tore stått för och han bokstavligen körde över försvararna och dunkar in bollen hårt (VAR ÄR BOLLRADARN?). Gästerna ser redan trötta ut men lyckas bita sig kvar i matchen hela den första halvleken. Albin kommer in en sväng och visar att han ändock är nummer ett på H9. Tim kör skottfint på straff, det kör Albin när han hänger i luften. Upphopp, skottfint, bomba in bollen. IFKs ledning är aldrig större än två mål, vilket vi sätter på kontot 2 minuter och straff. 13-11 i paus, eller som domarna såg det: 5-7 (antalet utvisningar och straffar).

Andra halvlek blir en lika stillsam som väntad resa mot förlängd hemmasvit till 48 raka segrar mot svensk motstånd i Arenan. 10 minuter in i halvleken har IFK en femmålsledning, efter bland annat Johannes avslut i krysset till 17-13.

Sexmålsledningen (20-14) fixar Stig Tore på egen kontring efter bollstöld. Det var en inövad variant (han övade i anfallet innan). Sjumålsledningen (21-14) sätter Tim på straff fixad av Philip. Åttamålsledningen (22-14) fixar Stig Tore en kvart i halvleken. Niomålsledningen (24-15) sätter Tim på straff fixad av Helge. Tiomålsledningen fixar Johannes. Elvamålsledningen (27-16) fixar Albin med ett stenhårt skott (VAR ÄR BOLLRADARN?).

Det som symboliserar hela matchen var när domaren stoppade klockan i IFKs anfall och höjer armen. Vi förväntar oss att han ska vinka in golvtorkarna. Men så ser vi att han har två fingrar i luften och strosar fram till en aranäsare och skickar ut honom på bänken.

Två nya poäng in på kontot vilket ger en märklig tabell. Efter två matcher spelade är det endast ett lag som har tagit poäng! Bara i handboll!?

Tabellen 4 p

Häng med Södra Kurvan till Ysta på lördag! Kan ni inte går det ju alltid att se den på C More, där kan man också se alla matcher i repris i 48 timmar efter matchstart.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar