Två jämna matcher

SG Flensburg-Handewitt 2 – IFK 2 (9-8)
LUGI – IFK 1 (10-10)

Åhus Beachhandboll
Elitklass, omgång 3
Publik: 1 000

SG F-H 2 – IFK 2
Emil Hansson tar uppkastet som vinns indirekt genom att tyskarna slår bollen ut över sidlinjen. Anton Persson är överallt i matchinledningen:

– 1-0, Anton på linjen
– 2-1, Anton på kanten
– 1 min utvisning, Anton på bänken (och straff som Richard räddar)
– Anton i stolpen

Utvisning alltså på IFK som Flensburg inte lyckas utnyttja utan blir helt mållösa.

Var det Antons show i början av matchen så var det Hugos i slutet av matchen. En hög boll ut på vänsterkanten och mål av Hugo i varje anfall verkade kunna ge både en och två poäng mot tyskarna. Lagen följs åt i målprotokollet och IFK går till anfall i slutminuten, men missar läget och istället går Flensburg för segern. De får frikast som läggs när klockan visar på full tid. Till Richards förtret går det förbi muren och in i det närmsta hörnet. Det är inte bara Olafur som bemästrar den konsten. Matchen slutar 9-8 till Flensburg.

LUGI – IFK 1
Philip vinner uppkastet och Adam Nyfjäll kan öppna målskyttet med 1-0. Han och Anton Halén delar broderligt på målskyttet upp till 4-3. Sen blir det 4-4 och utvisning på Anton. Olafur kör skolgårdsklassikern Flygande målvakt men tar ett stressat avslut med armen uppe på domaren. LUGI kan ta ledningen med 4-5 innan Olafur reparerar skadan genom att dunka in 5-5. LUGI gör sen två raka mål till 5-7 som blir 6-8. Olafur tar över centercourten och kvitterar genom två raka mål varvat med en räddning. LUGI gör 8-9 och Philip kvitterar 9-9. I slutminuten kör LUGI ett källarskott (studs över ribban) och Philip kan ge IFK ledningen med 10-9. LUGI kvitterar dock i slutsekunden och matchen slutar rättvist 10-10.

Slut i sanden för idag och med fyra av sju gruppspelsmatcher ligger IFKs lag på plats 5 och plats 7. Bara en vinst på åtta matcher, fast å andra sidan så är det bara tre förluster. Hälften av matcherna blev oavgjorda och IFK 1 gjorde nästan en Åhus Handboll P04 lag 4 som efter en inledande förlust hade fyra raka oavgjorda matcher. Dag 2 kom sedan vinsterna som lyfte till A-slutspel. Här är det inte lika viktigt då alla lagen går till slutspel.

98DC3C10-D193-414E-95E7-B6F4850C9465

 

Nya tag imorgon. Gruppspelet fortsätter för IFK 11.45 och slutspelet börjar sedan 17.15 där det blir kvartsfinaler med ettan mot åttan, tvåan mot sjuan, trean mot sexan och fyran mot femman. Final klockan åtta innan Åhus Beach Live rundar av hela handbollsveckan med en Grande Finale.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar