Uppdrag utfört

Aranäs-IFK 19-29 (10-11, 9-18)

Efter överkörningarna av bundesligasuveränerna Rhein-Neckar Löwen och SM-finalisterna Alingsås väntade nu Aranäs borta. Viss fasa, och fromma förhoppningar hos övriga lag, fanns för att IFK skulle upprepa sin klassiska förlust borta mot Aranäs. Aranäs stod upp bättre än de nyss nämnda lagen och höll åtminstone i en halvlek, innan tåget gick.

Inledningen kändes säker. IFK startade med sin förstauppställning och Simic i mål. Simic räddade direkt och Björnsen kontrade in 0-1 efter 20 sekunder. Men Aranäs lyckas hela tiden hålla jämna steg med iFK som i första halvlek aldrig hade en större ledning än 2 mål (6-8 efter 18 min). Det var ingen propagandahandboll som spelades, IFK kändes tunga i benen och kastade bort bollen i parti och minut i anfallet. Bakåt var det klart godkänt, 10 insläppta mål på en halvlek med straffräddning och många räddningar av Simic. Aranäs gjorde otaliga sturmerfouls, bland annat två identiska i två raka anfall. Med reprishysterin som TV4 kör så visste man inte riktigt om det var ny sturmerfoul eller en repris på den förra. Efter 24 minuter drog Lindskog på sig ett solklart rött kort. Armarna upp i ansiktet, men en upprörd Aranäsare bråkade till sig en tvåa så det blev ändå inget numerärt överläge för Aranäs. Halvleken såg ut till att sluta 10 lika, vilket konstigt nog kändes OK (antagligen med förra förlusten här uppe i minnet), när IFK fick frikast med tiden ute. Hanisch tog frikastet, lägger sig till vänster om muren och drar upp bollen i högerkrysset! Markus Olsson-klass på det! 10-11 i paus, godkänt bakåt, underkänt framåt.

Andra halvlek började med Tollbring till 10-12 efter 30 sekunder och straff till Aranäs i anfallet efter. Den fick jag tyvärr inte se eftersom TV4 Play kastade ut mig från sändningen. När sändningen var tillbaka var IFK i anfall med oförändrad ställning, så uppenbarligen räddade Simic straffen (igen!). Men efter att läst igenom flödet på Twitter så ska man tydligen inte klaga på att man missade bara en straff. Många kunde inte se sändningen alls! Dåligt TV4, eftersom det är en betaltjänst. Ett minimum borde vara att matchen finns att se i arkivet i efterhand, så vi kan få se det vi betalar för. Nu kom så rycket vi väntade på. Första 9 minuterna i andra halvlek gjorde Aranäs endast ett mål och IFK skaffade sig en femmålsledning. Spel 6 mot 5 för Aranäs slutade mållöst och sedan drog Aranäs på sig en utvisning och ett rött kort i samma anfall och därmed beseglades deras öde. De lyckades visserligen närma sig till 14-17 efter 42 minuter, men sedan kom fem raka mål av IFK (4 av Cederholm) på lika många minuter. Sista 5 minuterna var Aranäs helt mållösa trots två IFK-utvisningar. Däremot var Dahlin inne, gjorde tre mål och fixade en utvisning på Aranäs. Härligt! Han gjorde även matchens mål när han fastställde slutresultatet 19-29 efter en dubbeljapan (!) serverad av Tollbring och Björnsen.

Matchen lirare var Jerry Tollbring. 13 mål varav 7 på straff (100%-ig) och en japan.

IFK utförde sitt uppdrag att hålla segersviten intakt. Visserligen lite knackigt första halvleken, men vinner ändå med tvåsiffrigt vilket alltid är imponerande oavsett motstånd. Nu väntar GUIF borta på fredag, ett GUIF som luggade Ysta på poäng i radonrucklet nere i Ysta. Skulle kännas oerhört skönt att ha full pott i serien under landslagsuppehållet som väntar sedan.

FRAMÅT BRANDGULT!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar