Vi har lite att jobba med

Ysta röd – IFK Kristianstad 27-23 (12-13, 15-10)

Handbollsligan, match 21
Ysta Arena, publik 828
1 februari 2020
En förlust borta mot Malmö i premiären efter EM kan vi ta alla dar i veckan. Den låg faktiskt lite på lut. Däremot är det sämre än sämst var som presteras ikväll. Vi är bättre än så här.
Det börjar bra när Adam trycker in 0-1 i första anfallet efter 34 sekunder. Två mål av Viktor ger 0-3 och det här känns som en promenad i parken. Det tar över åtta minuter för hemmalaget att göra mål. Större delen av första halvlek dansar vi igenom, men mot slutet går vi ner oss totalt. Ledning 7-11 blir 11-11. Vi lyckas dock hålla undan och har ledning i paus. 12-13.
Men sen går det käpprätt åt helvete. Det är inte OK att släppa in fem raka mål, men det är precis vad som händer. 12-13 blir 17-13 och allt är nattsvart. Men sen plötsligt händer det, 22-16 blir 22-22 efter sex raka IFK-mål. Nu j-vlar kan Ysta inte stoppa oss! Men det behöver de inte för det fixar vi på egen hand. Med sex minuter kvar är det lika, 23-23, men därefter är det total stiltje framåt och matchen slutar 27-23.
Vi förlorar definitivt inte på grund av domarna, men det blir lite patetiskt när de efter en domarkonferens kommer fram till att det är utvisning, men sen visar ut fel spelare. Då kan det inte vara en solklar utvisning. Ännu mer patetiskt blir det i nästa situation när det krävs ett par minuters konferens med sekretariatet för att komma fram till att det är rött kort. Då kan det inte vara ett solklart kort.
Kul med hemmapubliken på några hundra som är knäpptysta ända fram till de inser att de faktiskt har en chans att vinna. Lika kul när de istället för att jubla med sina spelare vänder sig mot oss i Södra Kurvan och vrålar. Fräscht.
Det vi tar med oss ikväll är bussresan och förfesten på O’Learys som färgades brandgul i en dryg timme. Vi hann med att se första halvlek för KIK mot AIK, men tyvärr sket det sig där också. Ingen bra dag för Kristianstad. Enda glädjeämnet är att IFK slog Ysta vit i hallen bredvid med 26-21 i damernas division 3. Selma Jönsson med sju mål.
Framåt Kristianstad!
Nu får det vara slut på katastrofala insatser. På onsdag är det slutstation på IFKs Skånska Resa, och då är det all-in mot LUGI som gäller! Så alla till Arenen för
VI ÄLSKAR IFK!
/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar