10 raka!

IFK-RIK 27-24 (14-10, 13-14)

151111, Elitserien omgång 10

Publik: 4 772

IFK dundrar vidare och körde i 40 minuter över Redbergslids IK vilket räckte till seger och 2 poäng. RIK är Sveriges mesta mästarlag med 20 SM-guld och leder maratontabellen så överlägset att de kommer antagligen att göra det så länge vi lever. IFK har alltid haft svårt för RIK. De höll på att snuva oss på premiärfesten 2010 när Arenan invigdes (minns Johan Petterssons kvittering på straff i sista sekunden) och det var de som bröt IFKs rekordsvit på 20 raka segrar i våras.

IFK började knackigt och segt och gästerna hade flera gånger en tvåmålsledning. Efter 10 minuter stod det 4-6 efter tre ramträffar av IFK, men sen vaknade IFK och gick på 6 minuter upp i ledning med 10-6 efter många räddningar av Leo och snabba kontringsmål. Känslan var nu att gör man 6 raka mål så vinner man matchen. Rik tog dubbla timeouter men det hjälpte föga. IFK behåller sin fyramålsledning halvleken ut. Tyvärr skadar Tollbring axeln i kamp om bollen men Jepson ersätter förtjänstfullt honom resten av matchen. Det vi minns mest var utvisningen på RIK som retade upp bänken till den milda grad så de snackade till sig en utvisning till. Så vinner man inga matcher i Kristianstad Arena. Paussiffrorna är 14-10.

IFK startar andra halvleken i ett raskt tempo och rycker snart åt sig en gedigen ledning på 7-8 bollar. Leo gör många grymma räddningar. Kvällens cirkusmål var 24-16 en kvart in i halvleken. Johan Jepson fick passen ner i struten via tunnel på försvararen och skickar bollen rätt in i smeten vid straffpunkten där Fredric Pettersson plockar bollen och gör mål! I anfallet efter räddar Leo på nytt och Björnsen kontrar in 25-16. Nu var allt annat än en utklassning med 10-15 mål otänkbar, men IFK ville annat. Anfallsspelet blir helt plötsligt oinspirerat och Ola tar timeout med 10 minuter kvar. För ovanlighetens skull har den ingen effekt. Med nio minuter kvar gör Hanish 27-18 men sen var det slut på hemmamål. Istället gör RIK 6-0 på IFK och putsade till siffrorna till behagliga 27-24, detta trots att de ändå hade en utvisning under denna period! IFK, detta var RIKtigt dåligt. Bättre kan ni och mer kräver nr 8 av er. Skärpning! Gästerna vinner till och med den andra halvleken.

Fram till för bara något år sedan var IFKs signum niometersskyttet, men bäst sådant idag hade definitivt gästerna. Det kändes som de kunde gå upp och enkelt hänga in bollen i krysset när de ville.

Leo Larsson var bäst på planen med fantastiska räddningar, men matchens spelare var ikväll nr 8! Trycket som skapades med 10-15 minuter kvar var mäktigt! Södra Kurvan jobbade igång det föredömligt, och resten av publiken svarade upp lika föredömligt!

Nu väntar dubbelmöte i Champions League mot Pick Szeged. Nere i Ungern på lördag och sedan hemma i Arenan nästa onsdag 18/11 kl 19. Söndag 22/11 kl 16:30  är det bortamatch mot LMM Karlskrona. Södra Kurvan anordnar bussresa så häng med och stötta IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar