9 sekunder.

LUGI-IFK 23-22 (13-13, 10-9)

Elitserien, omgång 25

Publik: 2 523

Jaha, så kom då säsongens andra förlust. Efter två vinster mot LUGI så blev det nu en bitter uddamålsförlust. IFK kändes tunga i benen hela matchen, både i kontringar och i anfall. LUGI kändes farligare, men IFK i vanlig ordning bet sig kvar och borde med lite mer skärpa tagit både en och två poäng i kväll.

Redan från start kändes LUGI lite hetare än IFK. De gör 1-0 på en japan, Pettersson och Jamali kvitterar två gånger om. Tollbring missar straff till kvittering 3-3 och i anfallet efter kan LUGI göra 4-2 och rycka än med i spel sex mot fem. Men Leo räddar straffen och sedan åker LUGI på en utvisning. Tre raka IFK-mål ger 3-5 efter 10 minuter. Leo fortsätter med många räddningar, bland annat en grym dubbelräddning, så försvarsspelet sitter där. Framåt är det däremot stiltje. Två LUGI-mål ger 5-5 och sedan skiljer det endast ett mål åt något av hållen resten av halvleken. Dahlin kvitterar till 13 lika med bara sekunder kvar.

Lagen börjar andra halvlek med att göra varsitt mål till 14-14. Därefter, med armen uppe, studsar Jamali bollen utanför. LUGI studsar också bollen men i mål. IFK åker på stegfel, Leo räddar men straff till LUGI och 2 min på IFK, 16-14. Tollbring kommer in i väst, och LUGI sätter nu skånskt rekord i flest utvisningar per minut. Men IFK är oförmögna att utnyttja detta, skott i stolpen och LUGI gör 17-14. Jamali går i kvällens största lucka men åker ändå på offensiv foul, märkligt. Lagergren reducerar till 17-15, LUGI missar mål men snor tillbaka bollen igen och kontrar in 18-15. Efter det hålls LUGI mållösa i åtta minuter och IFK gör fyra raka mål till 18-19 med 13 minuter kvar av matchen. LUGI tar timeout och kvitterar sedan, Leo var på bollen men den gick i mål. Leo fortsätter att rädda, men kastar inte IFK bort bollen så gör de stegfel. Med 7 minuter kvar, och 20-20, snor IFK bollen i LUGIs anfall, men kastar omedelbart ut bollen från plan i ett misslyckat försök till kontring. Istället får LUGI fortsätta anfalla och Lindskog drar på sig sin obligatoriska utvisning. LUGI har läge för 21-20 men i en gigantisk vinkel från kanten räddar Leo och istället gör Björnsen 20-21. Tollbring är otålig och kommer in för tidigt på planen, och belönas för sin iver med två minuters utvisning och därmed går bollen också över till LUGI. Återigen får de samma vinkel på kanten och den här gången sätter de bollen, 22-21, med fyra minuter kvar. Jamali trampar igenom och sätter 22-22. LUGI kastar sedan bort bollen i nästa anfall , men Ollie tar ett alldeles för dåligt läge. LUGI varnas för passivt spel, och Leo räddar genom att styra upp ett hårt skott i ribban. IFK går till anfall och tar direkt timeout, klockan står då på 58:58. Spelet startar på nytt och 59:07, efter NIO (9) SEKUNDER, kommer armen upp för passivt spel! Domarna, hur är detta möjligt? Jamali missar och istället går LUGI till anfall utan att få någon varning får passivt spel. Domarna, hur är detta möjligt! Med sekunder kvar får LUGI straff och tyvärr kan inte Simic upprepa sin bragd från Champions League, utan LUGI gör 23-22 och vinner därmed matchen. Nio mål i andra halvlek är ju givetvis inte godkänt, särskilt inte när fyra av dem gjordes på sju minuter. Övriga 23 minuter gjorde IFK fem mål.

Surt värre, oavgjort hade varit ett helt rättvist resultat. När vi summerar säsongen så kommer den här förlusten dock ha spelat ingen som helst roll, men det är ju en föga tröst just nu. Det enda positiva är att vi alla påminns om hur det känns att förlora, och därmed inte ta alla vinster för givna. 25 matcher, 23 vinster och två uddamålsförluster med två månaders mellanrum (och med avgörande målet med bara sekunder kvar av matcherna) är ju inget att skämmas för.

Cederholm och O’Sullivan var saknade ikväll. De får gärna krya på sig ganska omgående, om inte annat så för att vi får ju bara se dem i brandgult några månader till.

Vi bryter ihop och kommer igen. Match redan på onsdag i Kristianstad Arena mot kopieringsfirman från Stockholm.

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar