14 idag, 15 på fredag

IFK-LUGI, 34-28 (19-14, 15-14)

Elitserien, omgång 14

Publik: 4 985

LUGI kom med tre raka vinster i Arenan, men den sviten kan de numera leta efter där hemma i bibblan på hylla Kc – Svensk historia. Matchscenariot blev det vanliga, IFK snurrade runt på spelare medan motståndarna inte orkade stå emot i 60 minuter. IFKs bredd gör att alla behöver inte ha dagen, det finns alltid någon som kliver fram och tar ansvar och idag var det Aas-Eriksen. Försvarsmässigt var det ingen höjdare, båda lagen har storväxta spelare och har gjort målsnålt bakåt till sitt signum, men inte idag där snittiden mellan målen var 58 sekunder. Anfallsmässigt var faktiskt heller ingen höjdare med båda lagen som nosade på arenarekorden i offensiva fouls och passivitetsvarningar.

Matchen började jämnt och lagen följdes åt till 11 lika efter 22 minuter. IFK hade haft flera chanser att ta en tvåmålsledning men spelade slarvigt och stillastående i anfallet. Bakåt fick LUGIs skyttar göra mål rakt framifrån flertalet gånger, men det var kanske taktiken att låta dem skjuta och trötta ut sig. IFK tog timeout och satte in Aas-Eriksen som blev tungan på vågen. Han skapade fart och sköt friskt. På halvlekens sista 10 minuter gjorde han 5 mål. Pausledningen fastställde han till 19-14.

IFK började med boll i andra halvlek. Med armen uppe sköt Ollie in 20-14 och satte sedan 21-14 i nästa anfall. Leo räddade Zorans skott med foten nere vid högerstolpen och Tollbring satte 22-14 på kontringen som följde . Detta firade Leo med ett brysselsteg framför Södra Kurvan medan Axnér körde en rekordtidig timeout efter 2:22 in i halvleken. 4 minuter in i halvleken fångade Jamali upp en retur och sköt, men snubblade i samma ögonblick över en liggande LUGI-spelare, och träffade målvakten hårt i huvudet. Han fick bäras ut på bår med befarad hjärnskakning (enligt LUGIs matchreferat) och spelade följaktligen inte mer i matchen. Om blickar kunde dödat hade IFK varit en niometersspelare mindre i truppen, Axnér skickar nog inget julkort till Jamali. Jensen kom in och gjorde det bra, 23-15 blev på fem minuter 23-19 och matchen fick lite nerv igen. Men närmre än så kom gästerna aldrig. Tollbring gjorde 24-19 på straff och 25-19 på kontring efter räddning av Leo . Med kvarten kvar kom Aas-Eriksen in på nytt och IFK gled sakta men säkert iväg till som mest en ny åttamålsledning (31-23 med 6 minuter kvar). Johannes Larsson fastställde slutresultatet till 34-28.

Kvällens antiklimax kom efter 5 minuter när Simic räddade och skickade bollen till Björnsen som på något magiskt sätt lyckades fånga bollen klämd mellan LUGIs sköldar men sätter sedan friläget i stolpen. Den var värd ett bättre öde!

14 raka vinster som på fredag blir 15. IFK Skövde är ju nästan lika under isen som Drott och bör inte kunna bjuda på något större motstånd. Läge att vila spelare och att lufta bänken. På tisdag ses vi på nytt i Arenan när Beutler kommer på besök med HK Malmö.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar