2 poäng: Check!

HKM-IFK 19-23 (9-13, 10-10)

Elitserien, omgång 6

Uppdraget var 2 poäng och 2 poäng var vad det blev. Samtidigt skulle förstauppställningen avlastas inför helgens viktiga bortamatch i Champions League. Även det genomfördes utan att på något vis riskera de 2 poängen. Det intressantaste inför matchen var målvaktsduellen där lagen inför säsongen i princip skiftat målvakter.

IFK började med sin förstauppställning och med Simic i mål. Den var skoningslös och omgående stod det 2-7 och Malmö tog timeout efter 10 minuter. Så långt inte en enda räddning av Beutler, desto fler av Simic. I samma veva började IFK väva in nya spelare. Bland annat Cosmo som omgående hade chansen att göra mål men där gjorde tyvärr Beutler sin första räddning för kvällen. Beutlers räddningar gör att Malmö kan närma sig något men varje gång de hade chansen att verkligen komma ikapp stängde Simic igen och IFK ökade på ledningen på nytt. Det som vi minns bäst från första halvlek är Simic totala igenstängning på kantlägena, 4 räddningar. Lagergren träffade stolpen i slutsekunderna och paussiffrorna skrevs till 9-13.

Pausen bjöd inte på någon underhållning så i TV-rutan kunde vi enbart betrakta de tomma stolarna där den som vanligt stora tillresta IFK-klacken var placerad. En inte allt för vågad gissning är att de mangrant löste medlemsskap i supporterklubben Malmö Black Sheap. 100 kr där förutom ett flashigt medlemskort det även ingår 2 öl och en korv! Prisvärt! Men framför allt: Man får dricka öl på läktaren!

Andra halvlek började med förstauppställningen igen. Trots  det gjorde Malmö två snabba mål tlll 11-13, men närmare än så kom de aldrig. Cederholm tryckte in 11-14 och en dubbelräddning av Simic gav kontring där Björnsen satte 11-15. Cederholm drog på sig en utvisning som Malmö inte kunde utnyttja, utan O’Sullivan satte 11-16 med armen uppe på domaren. Ordningen i kosmos var återställd. Med 20 minuter kvar kändes Malmö redan trötta, med sina dubbelbyten anfall-försvar hade de svårt att trycka snabbt i omställningarna. Istället fick de jobba mot IFKs uppställda försvar där de hade svårt. Det som höll målskillnaden konstant resten av matchen var det som vanligt bra mittsexspelet i Malmö samt lite bortkastade bollar av IFK. Men eftersom det inte enbart räcker med en fräsch förstauppställning till helgens Champions League är det OK att även andrauppställningen höll igen och bevakade ledningen. Men självklart hade det varit önskvärt med något färre tekniska fel och en större målskillnad. Andra halvleken slutade faktiskt oavgjord (10-10) och de sista 10 minuterna präglades av mycket slarv åt båda hållen. Det vi minns mest är Inge Aas Erikssons avstämda kanon upp i krysset till 15-20.

Målvaktsmatchen då? Den vanns så klart av vinnarlagets Simic med 24 räddningar mot Beutlers 17.

Närmst väntar [Må-pejj-er] borta i Champions League, lördag kl 18. Följs med fördel från valfri publik lokal med alkoholtillstånd, eller via Viasat Sport. Därefter väntar handbollsgodis i form av Rhein-Neckar Löwen torsdag 22/10 kl 19.30. Slog vi Hamburg borta förra året i EHF-cupen har vi alla chanser i världen att vinna hemma mot RNL. Så ALLA till hallen! Tre dagar senare väntar höstens viktigaste match i Elitserien, Alingsås hemma i Kristianstad Arena söndag 25/10. Precis som IFK är Alingsås obesegrade, men med en oavgjord. Vinnaren i den matchen kommer att leda serien. Det är även det största hindret för IFK att kunna upprepa och slå förra årets rekordsvit på 20 raka vinster. Så ALLA till hallen!

Allez le Orange! Framåt brandgult!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar