2 poäng

HK David – IFK Goliat, 22-23 (11-9, 11-14)

Aranäshallen, Kungsbacka
17 december 2017
Handbollsligan, match 18

Vinst för IFK och tolv raka segrar i Handbollsligan, allt annat hade varit en skräll i en kamp som kan liknas vid berättelsen om pojken David mot jätten Goliat. Visst, där vann ju David och det var ju en skräll så stor så den hamnade i Bibeln. Alltså den riktiga Bibeln, inte IFK Play. Men nu var det ju det där med Aranäshallen där IFK har sprungit på en och annan mina (eller stenslunga som man körde med i Gamla Testamentet) under årens lopp. Och dessutom saknas ikväll både vår lagkapten Olafur (skadad) och Albin (sjuk). Nervöst så det förslår både före, under och efter matchen (tog ett tag att få tillbaka vilopulsen).

Det börjar bra med en ett anfall för Aranäs med armen uppe för passivt spel två gånger om och en ribbträff. Stig Tore skjuter högt över. Aranäshallen är liten jämfört med Arenan och det verkar som detsamma gäller även för målen, för hela matchen igenom IFK skjuter utanför. Vi får nog kontrollmäta målen nästa gång. Philip skjuter nästa skott på mål, missar men returen går ut till Tim på kanten som får öppet mål till 0-1, för målvakten försökte köra en växel med domaren, men han var inte alls med på noterna. Den får de öva mer på. Tim sätter även 1-2 på straff. Aranäs har det tungt framåt och satsar på att spela sju mot sex. Det lägger de ned igen efter två raka mål av Helge i tomt mål (2-3 & 3-4). Han gör även 3-5 efter nio minuter. IFK håller sen tvåmålsledningen fram till 5-7 efter en kvart, men tre raka hemmamål vänder på tillställningen. Aranäs gör allt för att dra ner på tempot, och det lyckas de med till den milda grad att IFK blir avblåsta i ett anfall där man blev helt stillaståendes med bollen och därmed korrekt avblåsa för passivt spel utan ens en varning innan. Paussiffrorna skrivs till 11-9, efter en hårfin miss av Johannes i slutsekunderna.

IFK fortsätter med att inte spela sitt absolut bästa och mest fartfyllda spel. Aranäs fortsätter med att vara i ledning en stund till. Men IFK kan ändå knappa in och kvitterar till 13-13 på en stilig lobb av Mario åtta minuter in i andra halvlek. Timeout av hemmalaget som fortsätter att vara i förarsätet. De tar ledningen, och IFK kvitterar omgående. Skulle mot förmodan Aranäs bomma, så är IFK gentila och bommar också. När vi är på väg in i de sista skälvande tio minuterna när allt ska avgöras, snurrar Stig Tore upp allt och alla och sätter 19-19, programenligt följt av 20-19, men två raka skott högt över av IFK bryter matchtrenden och Aranäs är endast en stolpträff ifrån en tremålsledning (22-19 med sju minuter kvar) men istället kan IFK kontra in 21-20 (Mario). Aranäs två sista mål kommer på straff (21-19 och 22-20). Det sista med sex minuter kvar. Stig Tore blir den som kliver fram i slutet. På tre minuter gör han lika många mål och vänder 22-20 till 22-23. IFKs sista anfall blir avblåst för passivt spel och Aranäs får in ett kvitteringsmål med fem sekunder kvar, men domarna har precis blåst av spelet för en utvisning på Mario. Motsvarande situation i Arenan för IFK hade gett tinnitus på domarna en bra bit in på 2018. Nu får Aranäs istället bara ett frikast och ett sista skott som Leo räddar!

Leo är en bra kompis som alltid finns redo att rycka in och stötta andra, exempelvis som när Viktor intervjuades innan match.

Leo & Viktor

Som vanligt när IFK är på besök kämpade HK Aranäs tappert och de var idag värda både en och två poäng. De poängen la nu IFK beslag på och två poäng är allt vi tar med oss från den här matchen. Snabbt in bussen och hem till Kristianstad igen. Nu väntar ett dubbelmöte mot IK Sävehof (hemma 21/12 och borta 26/12). En händelse som ser ut som en tanke. IFK tappade sin sjätteplats i handbollens maratontabell för cirka 10 år sedan till just Sävehof som i detta nu har 1092 poäng. IFK är efter dagens vinst uppe på 1088 poäng, dvs 4 poäng efter. Så Annandag jul hoppas vi att IFK går upp jämsides med Sävehof på samma poäng (dock med en avsevärt sämre målskillnad).

Ni vet vad som gäller! Gör en paus i julstressen och kom till Arenan på torsdag och stötta våra brandgula hjältar! IFKÅÅÅÅÅ!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar