50 håller låda

IFK Kristianstad – Önnereds HK, 33-20 (16-11, 17-9)

Handbollsligan, match 2
Kristianstad, publik 50

18 september detta märkliga 2020

Vi börjar säsongen i Arenan som vi avslutade den förra, dvs med Önnereds HK på besök med öde läktare. En stor skillnad är dock att nu tillåts 50 åskådare på en av läktarna, och besökare i restauranger och loger. Men gud nåde, om de i logen skulle sätta sig på stolarna precis nedanför som tillhörlogerna. Då skulle vi alla dö fortare än Teitur hinna skjuta från höften.

Nu är det inte ”bara” 50 på läktarna, det är Södra Kurvan som förärats en långsida. Kurvan gör ingen besviken, och håller låda från start till mål.

IFK gör heller ingen besviken, för det är full fart framåt från start till mål. Rivstart till 2-0 efter inspel av Ólafur till Adam två gånger om. Lite slarviga avslut av IFK och en retur rakt i famnen på Andreas Berg i Önnered ger kvittering 2-2 efter fem minuter, men sen är det IFK för hela slanten. 5-4 blir 11-5. Men så blir vi lite för ystra av spelglädjen och gästerna knappar in till 12-10, blott två mål ifrån. Time out av Ljubomir på det styr upp skutan. Fyra minuter i rad spelar IFK med en man mindre och 1-1. IFK håller nästan nollan i de fyra minuterna, men Önnered trycker in ett mål fyra sekunder innan vi blir fulltaliga. Kvällens bästa målskytt Emil fastställer halvtidsresultatet till en bekväm och trygg femmålsledning 16-11.

Andra halvlek börjar med ett läge på linjen för Adam, men den fjösigaste lobben i stan sedan IFK lämnade Södra Kasern och flyttade till söder var plockpotatis för Önneredskeepern. Slutfjöst för ikväll, för nu bombas det friskt. Det är flera bud om vem som är sheriffen på nio meter men ingen tvekan om vem som är det för kvällen, Johan håller krutet torrt och bombar han inte den i krysset springer han rakt igenom och trycker in bolluslingen i mål. Men han får se upp framöver, för ikväll fick vi återigen sjunga Markus Olsson, Alléz Alléz. Han är tillbaka!

Önnered tröttnar i slutet och gör bara fyra mål sista tjugo minuterna. Det hela slutar med en etta på min överkörningsskala.

  1. Vinst med minst 10 mål
  2. Vinst med dubbelt så många mål
  3. Vinst med tre gånger så många mål
  4. Vinst med fyra gånger så många mål
  5. Etcetera

Om man nollar motståndarna då, kanske vän av ordning (typ Per Åkesson) undrar? Då blir det 100 på överkörningsskalan. En etta händer ju titt som tätt i Handbollsligan. En tvåa är dock mer sällsynt i Handbollsligan. Det vinnande laget brukar slå av på tempot, och även lufta bänken.

Nåja, slutet gott, allting gott. IFK skippar segervarvet i Arenan och vänder sig om direkt mot Södra Kurvan efter avtackningen av lagens bästa spelare.

Nästa hemmamatch är tisdag 29 september i EHF European League och då verkar det fortfarande vara 50 som gäller på läktarna. Nästa hemmamatch i serien är onsdag 7 oktober och då får vi hoppas att Folkhälsomyndigheten förstått att idrott är hälsa och ökat på tillåtet publikantal till en rimlig nivå, och att vi alla på plats kan skandera:

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar