7-kt dåligt!

IK Sävehof – IFK Kristianstad, 30-23 (14-16, 16-7)

Handbollsligan, match 23
Publik: Alldeles för lite för att vara en jubileumsmatch (nr 1 000 i högsta serien) för världens största handbollsklubb i en nybyggd arena

Vinst och IFK går upp i serieledning. Ledning i paus med två mål och ledning 10 minuter in i andra halvlek, men förlust med SJU MÅL! Sista 20 minuterna förlorar IFK med 11-4 (ELVA-FYRA!). Sista 50 minuterna förlorar IFK med 27-15 (TJUGOSJU – FEMTON!)

Matchen börjar bra med en femmålsledning för IFK (3-8) och två (2!) timeouter för hemmalaget efter redan tio minuter. Men så fort IFK gör ett ryck drar de på sig helt vansinniga och onödiga utvisningar så Sävehof kan närma sig igen. Likaså görs tekniska fel i många anfall i rad av IFK. Endast ett flertal viktiga räddningar av Leo hindrar Sävehof från att kvittera. Att IFK kan gå till pausledning med två måls ledning (14-16) är ett smärre mirakel, men utan dessa utvisningar hade ledningen varit betryggande med minst fem mål.

Andra halvlek fortsätter på samma vis och IFK får passivitetsvarning i princip varje anfall. Ändå har IFK fortsatt tvåmålsledning sju minuter in i halvleken och straff för att gå upp i tremålsledning (17-20), men Jerry bommar straffen (totalt brände IFK tre av fyra straffar ikväll)! I anfallet efter drar IFK på sig ännu en helt vansinnig utvisning och efter en stürmer foul av IFK med tomt mål kan så Sävehof kvittera och IFK har där och då helt tappat matchen. Sista sex minuterna är IFK helt mållösa och låter Sävehof förnedra oss genom att göra mål i varje anfall. De sätter in en junior som det första han gör är att dra bollen i krysset. IFKs absolut sista chans att komma tillbaka är en kontring efter en bjudning av Sävehof vid 28-23 med fem minuter kvar, men friläget lobbas i ribban! Ridå, vilket nästan hela världen förstod. Det dröjde dock ytterligare tre minuter innan kommentatorn vågade sig på att konstatera att med fem måls ledning och två minuter kvar ”var matchen slut”. Inte ens ett försök att snygga till siffrorna görs utan förnedringen är total när Sävehof gör 30-23 i slutsekunden.

Visserligen saknades Olafur och Tim och Stig-Tore klev av efter två anfall, men IFK ska kunna vinna detta ändå. Vinna borta mot Celje och pressa Bundesligamästarna ändå in i kaklet i Champions League, och sedan detta!?

Vi förväntar oss lite mer kämpaglöd. Det går inte att glida omkring på planen och hoppas på att ”någon annan” kliver fram eller att nr 8 finns på läktaren och gör jobbet.

Nu väntar ödesmatchen i Champions League på söndag nere i Zagreb, innan det är dags att ta hemmaseger nr 38 i rad mot IFK Skövde nästa onsdag.

Vet inte om det är en tröst eller om det är extra salt i såren att Alingsås förlorade hemma med fem mål mot Redbergslid. Bra att de inte drog ifrån när IFK förlorade, men å andra sidan hade en IFK-seger betytt serieledning och förbättrad inbördes målskillnad.

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar