!?

Kadetten Schaffhausen – IFK Kristianstad, 26-29 (15-15, 11-14)

Champions League, omgång 9
BBC Arena, publik: 916
24 november 2019

!

Vilken match vi gör ikväll! Försvaret och Richard är på tå redan från avkast, men tyvärr gör några missade bra lägen och bortkastade kontringar att hemmalaget får några bollars ledning i inledningen. Som mest med tre mål (5-2). Men IFK jobbar tålmodigt ikapp och resten av halvleken är jämn resultatmässigt och slutar femton lika. Men med flertalet missade frilägen från linjen borde vi haft en IFK-ledning istället.

Andra halvlek börjar vi med en man mer, men det är ändå Kadetten som tar en tvåmålsledning med 18-16. Den kvitteras till 18-18, men ett nytt ryck ger 20-18. Nu känns det lite småtungt, och en rädsla framför TVn att nu rinner det iväg. Men IFK tänker inte i de banorna utan fyra raka mål vänder på tillställningen till 20-22, med drygt tio minuter kvar. Kadetten har det tungt i anfall mot ett bra och rörligt IFK-försvar, och bakom där står Richard som sista omutlig utpost. De försöker med sju mot sex (alltid lika skönt när det ger en kontring och mål i tom bur) och med punkt på Ólafur men det glömmer de berätta för honom för han fortsätter att bomba in mål. Underbart att se IFK städa av sista tio minuterna. Lite oro att de ska tappa segern när ett bortkastat IFK-anfall ger kontringsmål till endast tvåmålsledning med minuten kvar (26-28). Vi har ju tappat sådana ledningar förut, men den minuten trollas elegant bort med ett mycket rutinerat anfall där sekunderna bara rinner iväg. Signifikativt för matchen så trycker Ólafur in det sista målet och Richard får göra en sista räddning.

Skönt och rättvist att vi vinner mot Kadetten, vi blev trots allt blåsta på vinsten i hemmamatchen när Alfreds helt korrekta mål i slutsekunderna dömdes bort för vi vet inte vad. Upp på en fjärdeplats, precis som i Handbollsligan, men tyvärr utan chans på tredjeplats för där finns GOG som vi inte kan passera eftersom de är bättre än oss i inbördes möten.

Segerglädje

?

Oroväckande med Adam, många missar idag men framförallt så det sista vi ser i sändningen är Ingemar Gannby som virar in hans ena knä med södra Europas största ispåse. Hoppas det inte är något allvarligt.

Oroväckande med Helge, som gör en mycket bra insats, men får kliva av med vad som ser ut som en ljumskskada. Hoppas det inte är något allvarligt.

 

På onsdag är det sista matchen för den här säsongen i Champions League, hemma i Arenan. Slut upp på läktarna och hylla/stötta det pånyttfödda laget. De behöver det, och vi får inte heller glömma att en starkt bidragande faktor till IFKs biljett till handbollens finrum är våra hemmaarrangemang med mycket publik. På söndag är det sen 100% fokus på Handbollsligan med en ny hemmamatch, fast i Biblioteket i Lund (där dominerar vi alltid både på plan och på läktarna). Åk med Södra Kurvan, det blir kul!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar