999

IFK Kristianstad – Redbergslids IK, 29-18 (14-11, 15-7)

Kristianstad Arena, publik 4 023
Handbollsligan, match 15
8 december 2018

Match nummer 999 för IFK i handbollens högsta serie. Redbergslids IK på besök för att spela sin match nummer 1 741 i högsta serien. Ett RIK som varvat högt och lågt, och härom veckan i Malmö bara mäktade med 12 mål på en hel match. Mot ett IFK som nu kan lägga all fokus på handbollsligan fram till februari när Champions League tar paus.

Matchen börjar i ett rasande tempo i drygt tio minuter, innan Christian Cosmo får igång alla ledskyltarna runt planen. Är det inte en fyrtiometersrusch längs långsidan för att rycka i en elkontakt så brottas han med en nätverkskabel som fastnar i nätet bakom ena målet. På plan är tempot betydligt lugnare. Det tar tre anfall innan IFK skjutet in sig och Stig-Tore kan kvittera till ett lika. RIK har svårt att komma till bra läge och får istället satsa på att studsa in bollen i mål. Arnar fixar den första av flera straffar ikväll och de sätter Valter hur säkert som helst matchen igenom. 2-2 på straff och Philip kontrar sen in 3-2 efter pass från Olafur. RIK kvitterar och på avkast springer Olafur rakt fram. RIK-spelarna sprider sig sig likt löparna i ett hundrameterslopp för personer utan lokalsinne, så det är fri gata fram till 4-3. RIK tar en sista kontakt till 4-4 efter sju minuter genom att studsa in bollen. Arnar fixar en utvisning som blir helt mållös, så han fixar sen fram en straff istället. Betydligt målsäkrare alternativ så det ger ledning 5-4 efter nio minuter. En ledning som IFK aldrig släpper, mycket tack vare ett grymt försvarsspel som kommer att ge domarna träningsvärk för alla passivitetsvarningar. Leo räddar och Valter kontrar in 6-4 efter att försvararen stack på byte istället. Han sätter 7-4 i krysset en upprullning av försvaret och 8-5 på straff utan fint. Sen gick det stå i anfallet, det tar fyra minuter innan Marc gör 9-5 och ytterligare fem minuter innan han studsar in 10-7. Teitur bombar in 11-8 innan RIK kryper så nära som bara ett mål i från (11-10 och 12-11). IFK kan dock gå till halvtidsvila med tremålsledning 14-11 efter att Helge gör de tre sista målen för IFK (Helge special, dvs underarmsskott, efter att frågat domaren hur många pass vi hade kvar, en rökare i krysset och ett genombrott efter en tittfint).

RIK börjar halvleken med några stolpträffar innan de reducerar 14-12. Valter sätter 15-13 efter att fångad retur från Arnars avslut på linjen, och får sen Ysander utvisad för tredje gången och därmed rött kort. Leo räddar och Philip fångar bollen, och äntligen en spelare som har full koll på att målet är tomt. Han måttar och skickar bollen i en snygg båge till 17-14. Straff för RIK och Richard skickas in. Han gör ingen (i brandgula färger) besviken och räddar. Han belönas genom att Ola vinkar att han ska stanna i mål. Marc drar 18-15 i krysset. Stig-Tore sätter 19-15 med ett dolt skott och Viktor 20-15 i stor kantvinkel. Stig-Tore replikerar med 21-15 med en raket som sitter klockrent nere vis stolproten, Viktor svarar med 22-15 genom studs upp i nättaket. RIK reducerar till 22-16 efter att inte gjort mål på tio minuter. IFKs försvar håller högsta klass. Matchens sista tio minuter vinner IFK med 7-2 och matchen slutar således 29-18. Med tre minuter kvar och ställningen 27-17 tar RIK timeout, antagligen för att bestämma vilken film de ska kolla på i bussen på vägen hem. IFK firar 74 raka hemmasegrar.

På luciadagen på torsdag är det GUIF borta. Nästa hemmamatch i Arenan är onsdag den 19:e mot IFK Ystad.  Innan dess möter vi dem på söndag nere i Ystad, så häng med Södra Kurvan och stötta brandgult på plats.

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar