Aldrig orolig.

IFK Kristianstad – Ysta vit, 32-26 (15-14, 17-12)

SM-semifinal 1 (av 3)
Publik: 5 178 (nytt rekord)
170510

Jobbet kallade ikväll efter matchen så det blir en senare och kortare blogg än normalt.

19 (nitton!) dagars uppehåll mitt under ett brinnande (apropå jobbet som kallade) slutspel. Bara i handboll. All slutspelspuls har ju hunnit gå ner på en nivå som ligger farligt nära hjärtstillestånd (apropå jobbet som kallade). Nr 8 kom dock snabbt in i rätt puls igen, trycket var högt på läktarna och i barerna långt innan matchstart. För övriga brandgula nummer tog det en kvart. Men i vanlig ordning så slutar det med en stabil seger i Kristianstad Arena, den 45:e i ordningen!

Ysta börjar med ett aggressivt försvar, IFK kör med ett dåligt tempo och passningar i knähöjd. Efter 10 minuter och 2-6 säger Ola att nock e nock och byter ut hela niometerslinan. Några minuter senare byts även målvakten och inhämtningen har påbörjats. Mycket bättre fart framåt och ett betydligt mer följsamt försvar bakåt från IFK. Tio minuter senare är det kvitterat, 10-10. I halvlekens sista dallrande sekund kontrar IFK in 15-14. IFK-ledning i paus och känslan är god i hallen. Detta släpper aldrig IFK.

Andra halvlek inleds med tre raka IFK-mål till 18-14, och således har IFK gjort fem raka, från 13-14 till 18-14, på drygt tre minuter. Mästarklass! IFK kontrollerar sedan matchen lugnt och behärskat. Som närmst är Ysta ”bara” tre bollar i från, men så fort IFK växlar upp tempot så drar de ifrån igen. Försvarsspelet är helt underbart att skåda. Vinst 32-26, sex mål, är en övertygande seger i en SM-semifinal.

IFK vinner på sin breda uppställning. Alltid någon eller några som kan kliva fram när det behövs. Den som kliver fram mest ikväll är Philip. Nio spelmål, det skönaste är när han går upp i luften framför ystablocket, hänger en stund i luften och funderar på att blocket är ju rätt stort och därbakom väntar den ännu större Anders Persson så han bestämmer sig för att passa vidare, vinkar lite till folk han känner på läktaren, och tänker sen att han kan ju lika gärna skjuta när han ändå är där uppe, dunkar in bollen i mål över blocket och förbi målvakten, funderar på vilken målgest han ska köra, landar, kör målgesten och springer hem igen till försvaret. Förutom spelsinnet och målfarligheten visar han också rutin på planen. Med fem minuter kvar av matchen och med fyra måls ledning samt en IFK:are utvisad tar han bollen från Ysta. Chansen till kontring är god då kantraketfirman Sörensen & Tollbring AB (i branschen kallad Tim & Jerry) stack direkt. Men Philip väljer helt korrekt att hålla i bollen och istället starta igång ett långt anfall som slutar med att Richard dunkar in 28-23 med fyra minuter kvar, och därmed säkrad vinst.

Jag var aldrig orolig ikväll, och matchbilden var ju hur kul som helst. Underläge, IFK jobbar sig ikapp, lagen turas om att ha ledningen, innan IFK i andra halvlek lägger in en högre växel och tar en säker seger. Det konceptet kan vi gärna köra på i resterande matcher i slutspelet!

Södra Kurvan tackade av trotjänaren Ingvar Edvardsson som nu gör sin sista ”aktiva” säsong. Han har varit lagledare och extrapappa i många år och han var även en viktig kugge när konkurshotet spred en skugga över IFK, större än den skugga som Pettersson-Lindskog ställde motståndarna i när de bildade mittlås. Ingvar förärades en egen tröja från Södra Kurvan. Tack Ingvar, för allt ditt arbete, själ och hjärta du har lagt i IFK!

IFK har haft en omröstning på Facebook om vem som var april månads bästa spelare. Med överväldigande majoritet vann Stig-Tore Moen. En tavla fick han för detta ikväll.

Melodi: Kinamockaskogen

Södra Kurvans omröstning om säsongens bästa spelare 2016/2017 i IFK Kristianstad pågår fram till 15 maj kl 12. Rösta om du inte redan gjort det!

Säsongens spelare 2016/2017

Tack för din röst!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Antal röster: 625

Loading ... Loading ...

Nu duggar matcherna tätt. Nästa redan på fredag nere i Ysta och matchtempot kommer gynna IFK. Ysta vit slet hårt på sina spelare i kväll, medan IFK har många kvar att kasta in i elden (apropå jobbet som kallade). Exempelvis trion Inge Aas, Johannes och Viktor som inte spelade alls i kväll.

Många till Ysta på fredag och alla till Arenan på tisdag när vi bokar plats till SM-finalen i Malmö 27 maj!

MÄSTARNA FRÅN SKÅNE, HÄR ÄR VI!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar