All-in!

Handboll, slutspel, kvartsfinal, semifinal, IFK…

Ja vad ska man säga, känns som man börjat vänja sig vid spänning och 5 matcher i slutspel nu 4: e slutspelsserien i rad som går till 5 matcher, samtidigt som det är olidligt och ger en hjärtklappning så är trots allt detta anledningen att vi älskar handboll. Säga vad man vill om valet av Hammarby, men Ola verkar ha en känsla vilka motståndare som gör det till riktiga publikmatcher.

För att säga något kort om matchen uppe i Stockholm i veckan  så räcker det med att säga: slarv. Grabbarna hade allt i egna händer men klarade inte av att punktera matchen när man hade chansen. All heder till Hammarby som gjorde det bra och fortsätter kriga för sin överlevnad i detta slutspel. Tyvärr kunde inte Södra Kurvan vara på plats vilket var tråkigt, men stundtals fantastisk stämning från Bajen-fans.

Stämningen är något som kan bli avgörande på måndag, på måndag behöver laget oss mer än någonsin! Det är nu vi ska stå bakom som mest och visa att vi tror på laget, att vi tror på en semifinal. Det finns en risk att det kommer en hel del Bajen-fans på måndag så vi i Södra Kurvan uppmanar er alla på läktaren att hjälpa oss heja fram våra brandgula krigare. Ni vill väl alla uppleva detta igen?

En annan viktig faktor är att våra rutinerade/nyckelspelare kliver fram, jag vill se en LMM som skjuter som bara LMM kan skjuta. Jag vill att Beutler är den vägg bara Beutler kan vara. Jag vill att Olafur vaknar upp ur sin tillfälliga koma och visar varför flera tyska klubbar fick upp ögonen för ”vulkanutbrottet”. Jag vill se ”El Loco” fortsätta sätta dit bollarna som om det är det enklaste i livet. Detta tillsammans med en pånyttfödd Johannes Larsson, en glödhet Cederholm ska detta inte vara några problem! Lägg där till övriga spelare jag inte nämnt.  Det är en imponerande trupp när man tänker efter, i mina ögon är Hammarby främst 3 spelare, Dolk, Pujol och Hanisch, trion ska självklart inte underskattas då det är otroligt duktiga handbollsspelare, men det ska inte stoppa våra grabbar från en semifinal.

Nu hoppas jag alla, stor som liten, gammal som ung, pensionär som spädbarn ger allt på läktaren för att hjälpa till. Nu är det dags för nummer 8:a att visa vägen, för det är trots allt den viktigaste spelaren vi har i laget, och nummer 8:a får aldrig svaja eller svika!

Det är vi som är IFK!

/André Sjöberg, Södra Kurvan

Lämna ett svar