Allt blåste bort

IFK Kristianstad – GOG, 24-33 (14-17, 10-16)

Champions League, omgång 1
Kristianstad Arena, publik 3 382
15 september 2019

Efter tre vinster på tre matcher i Handbollsligan är det så dags för första matchen i Champions League. Skönt att komma in i värmen i Arenan, när den första höststormen viner runt knutarna. Viktig match mot GOG med IFK-bekantingarna Stig-Tore och Arnar. En match jag faktiskt hoppades missa. I helgen har det nämligen varit Göteborg Cup och jag var där för att se sonen spela med Åhus Handboll P15 (födda 2004). Även om det tog stopp i åttondel eller kvartsfinal för de flesta av nordöstra Skånes lag i den årskullen ser det ljust ut på tillväxten av den nya handbollsgenerationen. Många jämna matcher, för både tjejerna och killarna, som lika gärna kunde slutat med uddamålsvinst såväl som uddamålsvinst. Åhus exempelvis vann gruppspelet efter en uddamålsvinst mot IFK Skövde. Det skövdelaget vann sedan hela cupen efter uddamålsvinster i både semifinal och  final. Små marginaler (och då är ju handboll som bäst att titta på). Åhus åkte ut i kvartsfinalen i en jämn match mot Redbergslids IK där lagen turades om att vara i ledningen. Vinst i den matchen och jag hade missat Champions League, och det hade jag ju så klart då gärna gjort.

IFK börjar mycket bra och har en ledning med 4-0 efter sex minuter, trots ett missat avslut där skottet gick utanför målet. Då lackade Stig-Tore till och bombade, som vi sett så många gånger förut i Arenan, in 4-1 så det ven om öronen på Leo. Försvaret är bra och även framåt ser det OK ut. Gästerna får dock fart på fötterna och kan knappa på hemmalaget. IFK håller dock ledningen med 1-2 mål, men en utvisning efter en kvart på Emil gör att GOG kan kvittera 10-10. Med tio kvar av halvleken är det fortsatt lika 12-12, och danskarna får en utvisning som IFK tyvärr inte utnyttjar. Istället tre raka danska mål till 12-15. En tremålsledning de behåller in i paus till 14-17.

IFKs anfallspel är som bortblåst i andra halvlek. Mängder av tekniska fel och missade passar ger oss 15-20 åtta minuter in i andra halvlek. IFK vill inte vika ner sig utan tre raka mål ger 19-21 några minuter senare, men roligare än så blir det inte. Teitur åker ut och IFK visar upp hela registret av tekniska fel som man kan göra i handboll. Det är stürmerfoul, passmissar och tappade bollar om vartannat. 19-21 blir omgående 19-25 med kvarten kvar. Hoppet är det sista som överger en, men när sen även försvarsspelet är som bortblåst är det kört. Matchen rinner iväg. Ett sista ryck i slutet med tre raka IFK-mål ger oss hopp om att snygga till siffrorna och även ge oss en något bättre målskillnad som kan vara viktig när tabellen summeras vid jul. Men tre insläppta mål sista två minuterna, varav det sista med sekunden kvar, ger oss en svidande niomålsförlust, 24-33.

Glest värre på läktarna

Som bortblåst är även publiken. Det enda som är sämre än IFKs spel ikväll är publiksiffran. Vi har har fått ett eget nummer (8) av enda anledning, vi är lika viktiga som spelarna. De behöver vårt stöd för att åter igen göra Arenan till ett ointagligt Colossseum. Skärpning!

Det enda vi tar med oss ikväll är de små guldkornen som vi trots allt bjuds på, och som gör att vi självklart både hoppas och tror att det blir bättre allt eftersom hösten går. Bland annat ett mål av Alfred Ehn liggandes i luften med ryggen mot mål. Titta och njut!

Nya tag borta mot Bukarest på onsdag i Champions League, och på lördag mot HK Varberg. Ska ni satsa på en resa av dem att följa med på, så föreslår jag den mot HK Varberg. Det är kul att åka buss, så häng med IFK och Södra Kurvan på lördag! Det finns bara en väg, och det är

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar