Allvarligt, var det någon som trodde nåt annat?

IFK-Alingsås HK, 34-26 (17-12, 17-14)

Elitserien, omgång 7

Publik: 5 100

Innan matchen var det många som undrade varför inte TV4 Sport visade matchen, repris på vårens SM-final och de två enda obesegrade lagen möttes i en fullsatt kokande Kristianstad Arena. Istället visades fotboll, Borås mot Troja Ljungby i franska ligan. Och så här i efteråt får vi väl ge TV4 att de hade full koll på klasskillnaden i handbollen. Det blev aldrig någon match av det hela.

Den stora överraskningen var att Johan Jepson spelade i 60 minuter. Men det finns så klart ingen i IFK som älskar att spela mot Alingsås som Jepson, så det i kombination med möjligheten att vila Tollbring öppnade för detta. Vi satt alla och väntade på hans numera legendariska inledning i SM-finalen där han ställde sig framför en framrusande alingsåsare och hindrade ett uppspel, men den signalen behövdes inte ikväll.

Alingsås var helt inställda på att IFK skulle gasa på direkt, och det gjorde de också. Efter 4 minuter hade Tollbring (straff), Jamali och Cederholm gjort 3-0 och AHK tog en rekordtidig time out. Den hjälpte föga för 5 minuter senare var det återigen dags för våra cheerleaders att visa upp sig medan gästerna på nytt funderade på vad de skulle göra mot ett framrusande brandgult expresståg. 7-2 efter flertalet kontringsmål. Bland annat ett väggspel från Leo med O’Sullivans rygg vidare till Cederholm som gjorde mål (5-1). Efter 12 minuter hade dock IFK en mållös period på fem minuter och AHK gjorde tre raka mål till 9-6, men tre raka IFK-mål på 2 minuter gav på nytt en 6-målsledning. Som mest ledde IFK i första halvlek med 7 mål (16-9) men AHK snyggade till siffrorna till halvtidsresultatet 17-12. En ledning som borde varit större med tanke på matchbilden.

Andra halvlek startade med IFK-kontring och 18-12 av Björnsen, men sedan lyckades gästerna kasta lite grus i IFKs spel och nu var det IFKs tur att ta time out efter 3 minuter. Efter 8 minuter var ledningen endast 2 mål (19-17) men alingsåsarna såg redan trötta ut så vi väntade alla på att i vanlig ordning skulle IFK växla upp tempot och dra ifrån. Och precis så blev det. Sakta men säkert ökades ledningen på. Alingsås var laget som behövde göra mål snabbt, men de tog vid varje frikast chansen att få vila lite, istället för att snabbt sätta igång spelet. Sista kvarten slutade 10-5 och matchen slutade 34-26 efter två kantmål av Johannes Larsson i slutminuten.

Det var två kontringsvilliga lag som möttes, men IFK var oftast snabba hem och stoppade upp spelet. Utkastmatchen vanns av Leo Larsson som hade några helt magiska utkast. Häromåret körde TV handbollsskola när de analyserade Markus Olsson skottarm, Frändesjö & Co. var lyriska. I år är det dags att köra handbollsskola med hjälp av Cederholms stegisättning! Jösses, han skickar upp motståndarna på läktaren i parti och minut. Det var världsklass när han gick förbi 3 alingsåsare och tryckte in 19-15.

7 matcher, 7 vinster. Ska IFK slå sitt eget rekord på 20 raka vinster i Elitserien? Kanske lite tidigt att slå fast detta, med tanke på det hårda matchandet i Champions League. Men när IFK pulvriserade laget som pulvriserat övriga lag i serien vet jag inte vilket lag som skulle kunna ta poäng mot IFK!

Jag ställde frågan på Twitter vad som var fel med bilden där Björnsen jublar efter ett mål med den brandgula väggen i bakgrunden.

Felet är att där är ingen brandgul vägg på läktaren! Skärpning nummer 8, har ni inget brandgult att ta på är det marsch pannkaka till IFK-shopen för klädinköp. Det minsta ni kan göra är att i alla fall ta på något svart, för det fungerar också. Men pastellfärger och annat kan ni spara till firmafesten eller svampplockningen. I Kristianstad Arena är orange/svart som gäller!

Nu väntar två bortamatcher innan landslagsuppehållet. På tisdag är det Aranäs och på fredag är det godtemplarna från Eskilstuna på menyn. Nästa hemmamatch är Redbergslid onsdag 11/11 kl 19.

BÄST I SVERIGE!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar