Återigen blandade känslor!

Vardar-IFK 38-36 (21-19, 17-17)

Champions League, omgång 12

Publik: 25

Återigen gör IFK en helt amazing insats i handbollens finrum, men kammar noll poäng. Små, små marginaler avgjorde en match där vi var värda minst en poäng, en poäng som hade varit oerhört värdefull.

IFK är inte på tårna när matchen startar. Inte en målvaktsräddning så långt ögat kunde nå i kombination med flera missade avslut och tekniska fel gör att hemmalaget omgående rycker åt sig en ledning som bara växte. Efter elva minuter och hemmaledning 11-6 tar IFK time out. IFK har nu stoppat raset och håller underläget till fem-sex mål i elva minuter. Men man kan aldrig räkna ut IFK. Utan att man riktigt vet hur så har underläget minskat och plötsligt är det kontakt igen. Leo har bytt av Simic och gör flera räddningar (bland annat en grym dubbelräddning) med påföljande kontringar. Dahlin blommar ut när det vankas kvalificerat motstånd och gör flera mål. De sista tio minuterna av halvleken gör IFK tio mål, så underläget i paus är bara två mål, 21-19.

I andra halvlek börjar IFK med boll men blir avblåsta för passivt spel (precis när bollen går i mål). Björnsen lobbar över i nästa anfall. Lindskog halkar i försvaret och Vardar gör mål på det, Jamali missar i nästa anfall, Vardar tappar fart och varnas för passivt spel men gör så klart mål ändå. Hastigt och olustigt var det fem måls hemmaledning igen, 24-19, fyra minuter in i halvleken. Men sen var det match igen för Lagergren reducerar direkt på snabbt avkast, IFK kontrar och med Vardars målvakt på läktaren för att känna på IFK-klackens snygga peruker sätter Björnsen 24-21 i tomt mål. Vardar punktmarkerar nu Jamali men han gör ändå mål, 25-22. Leo tar bollen och smörpassar Björnsen till 25-23 och åtta minuter in i halvleken gör Jamali mål igen, 26-24. Leo räddar sånär i anfallet efter, men det blir mål samtidigt som Lindskog åker på en två minuters utvisning, en utvisning vi vinner med 2-1. En kvart in i halvleken är det återigen tvåmålsunderläge (30-28, Lagergren). Simic har återigen kommit in och fantomräddar men i anfallet efter passar vi rätt i händerna på Vardar som kontrar in 31-28. Med mål i nästan varje anfall är det svårt att jobba sig ikapp, men så fick äntligen Vardar sin första (och enda) utvisning. En utvisning IFK vinner med 3-0 och därmed är det äntligen kvitterat, 32-32 med nio minuter kvar. Publiken var nog inte riktigt beredd på detta för det var så tyst i hallen så man hörde både Ola Lindgren och den lilla, men ack så trevliga, IFK-klacken på plats. Men det är nu som de små marginalen kliver in i handlingen igen. Jamali trampade över, Tollbring överlistade målvakten men sköt i stolpen och så var det 35-32. Olafur drar in 35-33, Simic räddar men Björnsen i bra vinkel lobbar i ribban. Med två minuter kvar och ledning 36-34 får Vardar straff och kan stänga matchen. Men istället är det Simic som stänger målet med en fotparad och Jamali gör 36-35. Med 45 sekunder gör Lagergren 37-36 men tyvärr kommer igen ny kvitteringschans för Vardar gör 38-36 med tio sekunder kvar.

IFK gör alltså en fantastisk match men får vända tomhänta hemåt. Åtminstone på poäng, för vi tar med oss en stor dos rutin och erfarenhet inför kommande Champions League-säsonger. IFK är i europatoppen för att stanna!

På torsdag är det lapp på luckan, FC Barcelona kommer på besök. Tveksamt om de har några supportrar med sig, men de kan om så är fallet gott få sitta i A-hallen (Idrottshallen) med tanke på de platser IFK-supportrarna fick i höstas nere i Barcelona.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar