Bakåt Kristianstad!

IFK Kristianstad – Redbergslids IK, 32-29 (14-16, 18-13)

Handbollsligan, match 26
Kristianstad Arena, publik 0 (plus restauranger)
27 februari 2021

En seger som satt långt inne, och en match som var spännande in i slutminuterna. Ett klassiskt lag som letar efter spelglädjen och slutspelsformen  och ett klassiskt lag som kämpar för att slippa direktnedflyttning.

Det börjar bra för IFK som gör matchens två första mål, och känslan är att nu kopplar vi greppet och får en behaglig resa in i mål. Men tji får vi, tre raka mål av RIK vänder på matchen och gästerna är i förarsätet. IFK håller jämna steg i drygt 10 minuter, men RIK kan öka på till tremålsledning. Men vid 9-12 stämmer vi i bäcken och sätter tre raka på tre minuter och det är kvitterat, 12-12. Nu kommer vi! Håll min vattenflaska säger Redbergslidsspelarna som gör tre raka på två minuter, 12-15. I slutminuterna av första halvlek är det bud på en ännu större ledning för dem, men så kliver han fram och i en riktig dålig vinkel utsida två (nästan uppe i den öde Södra Kurvan) gör Hampus sitt första mål i IFK och fastställer halvtidsresultatet 14-16. Vi har sett värre uppförsbackar än så (som till exempel järnvägsviadukten på Snapphanevägen) så det här vänder vi i andra (hoppas vi).

IFK börjar andra halvlek med boll och Markus gör återigen halvlekens första mål, och minuten därpå kvitterarar Adam till 16-16. Men handbollsgudarna är för stunden inte på vår sida, och en utvisning på Ludvig och en missad straff ger ett nytt tvåmålsunderläge, 16-18. Men tre raka IFK-mål (två av kvällens niomålsskytt Adam) vänder på steken. Därefter slits vi mellan hopp och förtvivlan när lagen följs åt och turas om att ha en uddamålsledning. IFK har några chanser att rycka till två måls ledning, men lyckas inte förrän det är mindre än tre minuter kvar att spela. Teitur sätter då säkert 30-28 på straff och Adam drar spiken i kistan med 31-28 i tomt mål.

Segerring inför tomma läktare

Det satt långt inne ikväll, men det kan vi ta. Det viktigaste är att få rutin på känslan av att vinna igen. Det vi tar med oss ikväll är:

  • Hampus Henningsson, som visar vilken viktig ”sista minuten-värvning” han är. Mål ikväll, men framförallt ett grymt försvarsspel! Med det fotarbetet ligger han bra till för ett wild card till Lets Dance.
  • Adam som får kliva fram igen som målkung när nu Anton borta (operation är på gång, sen hoppas vi på en bra rehabilitering)
  • Teitur som vågar att fortsätta trots missarna. En viktig egenskap hos en storskytt, och det blir till slut sju mål ikväll
  • Gustaf som i andra halvlek löser av Espen och gör många viktiga räddningar när matchen står och väger
  • Slutspelsplatsen är nu klar även i teorin

Jag brukar avsluta bloggen med ett klämkäckt ”FRAMÅT KRISTIANSTAD!”. 32 mål framåt är fullt godkänt och skulle räckt till vinst i 751 av IFKs 857 matcher sedan 1999. Däremot är 29 insläppta mål inte lika bra, det hade enbart gett vinst i 299 av dessa 857 matcher. Så därför avslutar vi kvällens blogg med ett unisont:

BAKÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar