Bäst i Norden! (fortfarande)

KIF Kolding – IFK Kristianstad, 21-30 (13-11, 8-19)
Champions League, omgång 14
Publik: 400 (och 3 600 danskar)

Då var Champions League över för den här gången. Vi har gjort en fantastisk insats men på grund av plumpen hemma mot Montpellier så blir det nu tack och hej till Europa. Matchen betydde kanske inget mer än placering sju eller åtta, men ändå. Vi var ifrågasatta inför säsongen och många hävdade att de trodde vi skulle helt poänglösa. Nu gällde det att visa att de hade fel, dessutom kryddat med titeln kampen  Bäst i Norden!. Och som vi visade det! Trots avsaknad av både O’Sullivan och Cederholm körde vi över Danmarks bästa lag!

Vi kan vara stolta över Kristianstad Arena! Bröndbyhallen som uppenbarligen är Köpendanmarks bästa hall var som direkt hämtad ur 70-talets Östtyskland. Betong är vackert men inte i tjocka pelare mitt på en sittplatsläktare. I Kristianstad Arena ser man hela planen från alla platser. Från sittplatserna bakom pelarna såg man bara straffområdena.

IFK startade med Leo i mål. KIF åker på en passiv avblåsning redan i första anfallet och IFK vänder snabbt, men tyvärr drar Jamali den i stolpen. KIF gör 1-0, IFK missar inspelet till linjen. KIF går till anfall, gör tekniskt fel och Björnsen kontrar in 1-1 efter 4 minuter. Leo spelar bra, men framåt går det sämre. Leo räddar straff men IFK gör inte mål på 8 min förrän Ollie gör 5-2. Det är ju inga dussinmålvakter i Champions League, Kasper Hvidt spikar igen långa stunder, men nu börjar IFK en mäktig upphämtning. Lindskog gör 6-3, Lagergren gör 6-4, Tollbring 6-5 på kontring efter tekniskt fel av KIF, ny kontring av Tollbring till 6-6 efter stürmerfoul på KIF, Leo räddar på nytt och Ollie kontrar in IFKs första ledning, 6-7 efter 16 minuter. IFK fortsätter att trumma på från alla håll (inklusive läktaren). Jamali gör 7-8 och fixar samtidigt utvisning på hemmalaget. Leo räddar igen och Ollie passar Jamali som passar Ollie som gör 7-9 efter 20 minuter. Nu börjar vi tro på att det blir brandgul seger med flera chanser till tremålsledning, men det ville sig inte riktigt. Istället gör hemmalaget 5-1 på 6 minuter. Lagergren avslutar halvleken med 13-11 med sekunden kvar, viktigt!

Bara 10 minuters paus som vanligt, tack vare EHF och TV-sändningen. Men ingen större katastrof idag eftersom i Danmark får man dricka sin inköpta pilsner på läktaren (och det blev inga kravaller eller läktarskandaler trots det).

Till allas förvåning är nu Simic inbytt. Leo har på inget vis varit dålig, men bytet visade sig vara ett genidrag. En minut i andra halvlek såg det riktigt mörkt ut för IFK när Ollie får sin tredje utvisning och därmed rött kort och får inte spela mer i matchen. KIF åker också på utvisning Jamali hittar Pettersson på linjen till 14-12. IFK spelar nu ett helt sagolikt försvarsspel och KIF kom ingen stans. Avblåst för passivt spel och kontring men Hvidt räddar Lagergrens skott. KIF satsar på japan men den lurade inte Simic som nu spikar, murar och gjuter igen holken. Lindskog drar den i stolpen och Tollbring missar straff, men KIF är ändå skakade och tar time out efter 39 minuter och 14-13. Det funkade så där eftersom de blev avblåsta för passivt redan i första anfallet och Lindskog kvitterar. KIF gör 15-14 samtidigt som Lindskog åker på två minuter. Men sen dröjde det innan matchen återupptogs. Oklart varför men någon på KIFs bänk fick 2 minuter och sen gick det orange tåget. 15-14 blev 15-20 på 7 minuter, trots straff till KIF. Simic var på bollen men de kunde bryta sin måltorka till 16-20, innan IFK gör fem raka till 16-25 med nio minuter kvar. Där och då var matchen stängd och den stora och vackra IFK-klacken skanderade Bäst i Norden!. Hemmapubliken höll antagligen med, eftersom de började gå hem. Resten av matchen var en defilering i mål och vinsten med nio mål, 21-30, var i underkant.

IFK slutar alltså på den retliga sjundeplatsen och missar slutspel i Champions League. Det som är extra retligt är att vi har samma poäng och BÄTTRE målskillnad än Montpellier men de går före på inbördesmöten! Jag avskyr den regeln, en tabell ljuger ju aldrig!

Nu slickar vi de obefintliga såren och reser oss som fågel Fenix stärkta ur detta. Fullt fokus på avslutningen av serien, slutspel och SM-final! Nästa match är borta mot Sävehof på onsdag och sedan vankas en go lördagsmatch mot LMM Karlskrona.

IFKÅÅÅÅÅ!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar