Bättre än Jesus!

CS Dinamo Bucuresti – IFK Kristianstad, 28-29 (14-12, 14-17)

EHF European League, omgång 8
Dinamo Polyvalent Hall, publik 0
Fettisdagen, 2021

Det är visserligen nästan två månader kvar till den 4 april och Påskdagen. Med risk för att spoila det så är det den dagen Jesus återuppstår. Imponerande kan tyckas, men IFK är två snäpp bättre. De återuppstår inte bara en eller två gånger ikväll, utan tre (3!) gånger ikväll. Alla goda ting är tre.

Det börjar bra, i alla fall de fem första minuterna. IFK gör två mål, ett från vardera kant och har 2-1 (för tydlighetens skull kör vi IFKs mål först, trots bortaplan). Men sen går allt i stå med tekniska fel och missade avslut. En bit in i halvleken har vi underläge 5-10. Känslan är nu uppgiven i kristianstadslättens soffor. Men sen, utan att förstå hur det går till så kryper IFK närmare, och när halvttidsvisslan går är det blott klart överkomliga 12-14.

Hemmalaget börjar med boll och kan således öka på till tre mål, men två mål av IFK på en minut ger 14-14, och sedan 15-15. Rumänerna inledde matchen med 10-5, och IFK svarade med 10-5. Vi har mirakulöst sluppit undan korset, och nu ser det ljust ut. Men de makedonska domarna Pontius och Pilates fixar upp oss på korset igen. Med en horribel utvisning på Emil och en felaktig avblåsning på Ólafur, har vi hastigt och olustigt 15-19. Visst kan vi överleva en förlust men det känns tungt och trist att kasta bort en troligen säkrad slutspelsplats i Europa League. Petrus Larsson på IFKs bänk tänker inte kasta in någon svepelse utan bara timeoutkortet. Det ger resultat för IFK slipper ner från korset för andra gången och tar till och med ledningen. Oavgjort är vi helt nöjda med, och det ser det nu ut till kunna bli. Men är det inte Pontius eller Pilates som spikar upp oss är det sekretariatet som hittar en utvisning på IFK. Med tre minuter kvar är det Golgata för IFK. Men tredje gången gillt. Gustaf räddar straff och frilägen, och Anton (vår bästa spelare för tillfället) snor bollen och kontrar in kvitteringen 28-28. Till vår stora fasa skadar han sig illa i knät och får lämna plan med ordentliga smärtor. Vi håller tummarna för att det inte är något allvarligt! Med en minut kvar går hemmalaget till anfall för ett vinstmål. Men det misslyckas och med 15 sekunder kvar går IFK till anfall. Det enda som gäller nu är att inte ta ett för tidigt avslut, eller att kasta bort bollen. Det viktigaste är att säkra poängen, och så ser det också ut till att bli när IFK får ett frikast med två sekunder kvar. Men en hemmaspelare försöker hindra det innan det hunnit kastas vilket ger ett solklart rött kort (spelförstörelse sista halvminuten). Gregor fattar direkt att det innebär också straff till IFK, vilket han markerar genom att ställa sig vid strafflinjen. Han är också glasklar med att han vill inte lägga straffen. Normalt är det ju Anton som ska kliva fram, men nu är han ute ur matchen. Ingen annan kliver dock fram så Gregor med Svarte Petter i handen får ta straffen. Iskallt väntar han ut klockan till full tid, och sätter sen säkert segermålet 29-28!

Hur många poäng blev det ikväll, Uffe?

Vi får suga på den här segern lite extra, för nu väntar hela två dagar utan match för IFK. Hur ska vi klara den absistensen, för

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar