Bättre kan vi!

Pick Szeged – IFK Kristianstad, 36-27 (20-11, 16-16)

171001
Champions League, omgång 3

Med en maximal utdelning för stadens elitlag igår (vinst för KDFF, KFC, KIK och IF) var det upplagt för även upplagt för IFK, men så blev det inte. Minibortaturnén i Champions League är nu slut. Två matcher mot tungt motstånd, med förhoppning om någon skrällpoäng. Det blev, som väntat, tyvärr inget sådant utan den hedersamma förlusten mot Barcelona följdes upp av en klar förlust i Ungern mot Pick Szeged (med Jonas Källman). Många faktorer spelade in (ingen Ola med, inte många domslut med oss, ingen tur med returerna) men även utan dessa faktorer hade det ändå blivit en förlust. Dock en betydligt mindre än dagens nio minusmål.

Det börjar så bra. Leo räddar första skottet, Mario sätter matchens första mål och Olafur sätter 1-2 på eget genombrott (allt inom en minut). Leo gör en grym straffräddning följt av ett snabbt mål av Olafur ”Boom!” Gudmundsson till 4-3 efter 5 minuters spel. Men där var det slut på det roliga och istället drar Pick Szeged allt mer ifrån i målprotokollet. Elva mållösa minuter av IFK är ingen bra kombination med Pick Szegeds mål i varje anfall. Efter 15 minuter tar IFK sin andra timeout (vid 12-3). Den timeouten får så här i efterhand anses vara lyckad för matchens sista 45 minuter slutar 24-24. Ett Pick Szeged som slappnar av något och ett IFK som snäpper upp sitt spel ger en roligare tillställning. IFK har aldrig vunnit mot Pick Szeged, säkerligen beroende på att de aldrig underskattar motståndet, är väl pålästa och lämnar inget åt slumpen. I ledning 18-10 med fyra minuter kvar av halvleken tar de time out. Som mest är ledningen i första halvlek 10 mål (20-10 med 2 minuter kvar). IFK sätter 20-11 och har chans på 20-12 men det blir ett tungt niomålsunderläge i paus. Fem mål brukar kännas inhämtningsbara, men inte nio.

IFK har mycket att prata om i paus, så pass att de får både skäll och varning av sekretariatet för sen ankomst till andra halvlek. IFK visar nu ett betydligt rörligare försvarsspel och får bättre grepp på ungrarna. Richard som ersatt Leo i mål visar att han är en målvakt av högsta klass och gör flertalet mycket fina räddningar. IFK börjar så sakteliga att knappa in och kommer så pass nära som fullt godkända 28-23 med 13 minuter kvar av matchen. Men så var det det här med marginalerna som inte var på vår sida ikväll. Philip har en olycklig sekvens där han först lyckas bryta en pass men bollen går precis ifrån honom till en motståndare, så istället för chans på 28-24 (fyra mål) blir det 29-23 (sex mål). I anfallet efter drar han ett stenhårt skott i ribban, ett skott som målvakten inte är i närheten av. Nytt anfall av Pick Szeged och nu får Philip en utvisning för en nätt tröjdragning, och Pick Szeged kan definitivt stänga matchen med 30-23 (sju mål) med 10 minuter kvar. Hade vi fått riktig kontakt med bara 3-4 måls underläge där hade Pick Szeged säkerligen kommit i gungning. Med tre minuter kvar och med spel med en man mer på plan sätter Viktor 34-27. Hoppet fanns om en godkänd femmålsförlust, men en filmning skickar ut Philip på en tredje utvisning och således rött kort. Matchen slutar istället med den där tunga niomålsförlusten, 36-27.

Bättre kan vi. Vi får bryta ihop och ta nya tag. Det är tufft på den här nivån. Mycket ikväll hade gått hem i Handbollsligan, men här är linjespelarna 20 kg tyngre, målvakterna lite vassare och skyttarna hoppar lite högre och skjuter betydligt hårdare. Bäst i kväll i IFK är Viktor Hallén med 7 mål. Hade han satt friläget i slutsekunderna hade han blivit kvällens bästa målgörare med 8 mål. Ett grymt bra tryck i hallen, tänk vad lite trummor och öl på läktarna kan göra. Noterade dock att trycket sjönk lite när IFK hade kontakt i slutet, innan det steg på nytt när hemmaledningen ökade.

Nya tag i Malmö på onsdag, och på lördag kommer självaste Jerry-Neckar Tollbring på besök. Upplagt för Oktoberfest i Arenan med andra ord.

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar