Bättre kan vi.

HK Malmö-IFK Kristianstad, 25-25 (13-17, 12-8)

Handbollsligan, match 14
Publik: 1 779 och en trumma

Bortamatch mot HK Malmö innebär en resa tillbaka till sextiotalet. Öststatskänslan är monumental med nedgrävd betongbunker, ingen bar, kiosken har sämre utbud än en träningsmatch för P08 i Yngsjö en regnig torsdag i oktober, korvbrödet är kvar från Baltiska hallens invigning 1964 och är torrare än Wasa frukost samt en ljudanläggning i klass med en gul kasettradio tidigt 80-tal på full volym. Allt det där var förlåtet innan när man kunde köpa medlemsskap i Malmö supporterklubb Black Sheaps för en hundring och då ingick en varm korv och två stor stark som kunde drickas med utsikt över planen. Nu var där igenspikat. Rykten gick om att O’Learys fanns på andra sidan gatan i Swedbank Stadion men där var det lika stängt som hos Simic i Malmö Arena i våras.

IFK börjar bra med ett stabilt försvar som Malmö har stora problem med. Gunnar öppnar målproduktion med 0-1 efter 2 min, Nebojsa räddar och Olafur drar in 0-2 i krysset. Fyra minuters måltorka följer innan Tim sätter 1-3. Olafur kör sin patentare med ett hopp rakt upp och sätter 2-4 och Jerry studsar in 3-5. Tim kontrar in 4-6 efter 10 minuter och Malmö tar time out. Den hjälper inte alls för på 7 minuter gör IFK 6-1 och leder med 5-12. IFKs momentum bryts av en utvisning på Arnar och på åtta minuter gör hemmalaget 6 raka mål, 11-12. IFK vaknar till liv igen och avslutar halvleken med 5-1 och pausledning 13-17. En vanligtvis stabil fyramålsledning, men med tanke på Malmös upphämtning så är det ingen säker ledning.

Två raka mål från Malmö innan Olafur sätter den i krysset, 15-18 efter 33 minuter. En serie tekniska fel av IFK släpper in Malmö i matchen och med fyra raka mål vänder de till 19-18 och ledning för första gången i kväll. Nu följer ett ställningskrig där lagen turas om att ha ledningen. 21-19 blir 21-22. Flera lägen fanns till tremålsledning. Malmö sköt i ribban och returen rakt och Tim sprintar ikapp och förbi två malmöiter och tar bollen. Tyvärr blir kontringsläget för dåligt och istället kan Malmö kvittera till 22-22 22 minuter in andra halvlek. Två raka mål av Arnar ger 23-24, IFK snor bollen från Malmö och Tim sätter 23-25 med fyra minuter kvar. IFK är nu riktigt taggade och eldas på av den ditresta IFK-klacken. Det blev nog tyvärr för mycket taggning där för en helt onödig tröjdragning, när Malmö var någon tiondel från att få passivitetsvarning, ger en utvisning som kostar oss segern. IFK är ytterst nära att ta bollen men den når fram till linjen som sätter 24-25. Med armen uppe tar Tim en dålig vinkel och Beutler räddar. Med en minut kvar kvitterar Malmö 25-25 och IFK går för anfall. Nu kan det sluta med 0, 1 eller 2 poäng. Time out IFK och Albin blir sedan brutalt nedriven med 10 sekunder kvar. Utvisning och straff men tyvärr gör Beutler en monsterräddning och matchen slutar 25-25.

Surt att tappa en sjumålsledning och inte godkänt att bara göra åtta mål i andra halvlek, hälften av vad man gjorde i första halvlek. Men det kunde varit sju resor värre. Ett malmömål i sista sekunden hade gjort hemresan brutalt tung så vi tar med oss poängen. Det kan kanske bara vara nyttigt för spelarna att känna lite motgång också. Vi bryter ihop och samlar oss till nästa hemmamatch som är i Ystad Arena nu på söndag mot IFK Kenneth. De har hämtat sig efter den katastrofala säsongsinledningen och IFK kan inte ställa ut skorna. Innan vi håller julstängt och häller upp julagroggen är det hemmamatch på nytt redan på onsdag, nu i Kristianstad Arena. Aranäs ska betvingas och den 34 raka hemmasegern ska bärgas. Där finns för övrigt rikligt med barer och ett digert kioskutbud.

Ingen bussresa med Södra Kurvan till Ysta på söndag, men ta bilen dit för Sparbanken Skåne bjuder sina kunder på fyra biljetter var om man visar upp sitt Sparbankskort.

Framåt Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar