Borta, men ändå inte

CB Ademar León – IFK Kristianstad, 31-34 (16-15, 15-19)

EHF European League, åttondelsfinal 2:2
Kristianstad Arena (!), tomt på läktarna förutom en glad trio

30 mars 2021

IFK följer upp gårdagens stabila insats med en lika stabil insats och är klara för kvartsfinal i EHF European League, med total 68-58!

Match andra dagen i rad, och med IFK som bortalag i Kristianstad för första gången sedan vi mötte Näsby IF i allsvenskan 1951-1953 (oräknat eventuella möten senare i DM). Konstig känsla att i slutspelstider kunna titta helt utan att ha några nerver på utsidan. Delvis beroende på det stora försprånget på sju mål från igår, men också för att det här avancemanget är en ren bonus.

Lite, lite får nerverna jobba i första halvlek. Spanjorerna kommer nu utvilade till spel (om nu inte Kagan drog en rövare och körde dem via Forsakar, Fjälkinge backe, Kjugekull, Balsberget och viadukten över järnvägen mot Näsby för att få dem reströtta och åksjuka på vägen mellan hotellet och Arenan). Hemmalaget tar ledningen med både tre och fyra mål. Kan de vinna första halvlek med fyra, kan de ju även vinna andra med fyra mål! Men vi hinner aldrig bli oroliga på redigt innan Uffe daskar in time-outkortet vid 12-8, och vips så är det kvitterat. IFK är bara två oskärpta anfall sista minuten från att kvittera. I slutsekunden får IFK frikast, men de franska domarna har koll på läget. De ser att Ólafur sitter på läktaren så de säger till Zoran att det är inte lönt att kasta mot en uppställd mur och blåser av halvleken som därmed slutar 16-15.

Bortalaget börjar andra halvlek i ett frejdigt tempo och fyra raka mål vänder på tillställningen. Markus passar på att göra sitt mål nummer 1300 och 1301 för IFK. Bara Tjommen & Kimmen har gjort fler. Resten av tillställningen blir en lugn tillställning, med lite gammal hederlig handboll från Hawaii. Hemmalaget kan putsa till siffrorna i slutet men är aldrig riktigt nära att komma ikapp, än mindre hämta in sju mål till.

Med fokus på det svenska slutspelet vilades Ólafur helt och även vår enda vänsterhänta högersexa Selin spelades sparsamt. Men där har vi en fin reserv i kvällens yrväder Zoran som gjorde mål med både höger och vänster hand ikväll. Målet med vänstran höll kanske inte Jamali-klass vad gäller skotthastighet, men bollen gick i mål. På andra kanten gör Alfred sju mål på åtta försök och blir därmed bästa målskytt i IFK. I går var det Gregor, idag Alfred. Det är alltid någon som kliver fram, och sällan samma storskytt två matcher i rad. Det är faktiskt bara tre spelare i IFK det här årtusendet som har gjort minst 10 mål två matcher eller fler i rad! Martin Hermansson, Christian Sandberg och Lars Møller Madsen.

Vi må ha spelat borta ikväll men vi är inte borta ur European League! Nu vilar vi nerverna till påskafton, då vi ska säkra semifinalplatsen. Malmö kommer på besök, och nu har de fått vinna en av de fem matcherna vi möts den här säsongen och det får även bli den enda och den sista för nu har vi visat att

VI ÄR SVERIGES BÄSTA HANDBOLLSLAG

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar