Bortdömda!

PPD Zagreb – IFK Kristianstad, 26-23 (13-11, 13-12)

Champions League, omgång 12

Ödesmatch i Champions League, vinna eller försvinna, och tyvärr så försvann IFK. Vi hängde länge med i matchen men i slutet gick tåget. Vi hade behövt vårt allra bästa spel för att kunna besegra Zagreb och domarna. Tyvärr brände vi alldeles för många bra lägen för att lyckas.

Matchbilden visade sig redan i de två första anfallen när Zagreb gör 1-0 trots att spelaren ligger ned med hela knät i golvet innanför i målgården. Det hade domarna inga problem med att godkänna. Däremot dömde de bort Tims kvittering i anfallet efter som nere! Dessutom tog de utvisning på Gunnar redan efter tre minuter, men det hjälpte inte för IFK vann utvisningen med 1-0! Olafur bombade in 1-2 sex minuter in i matchen och det ser oerhört lovande ut. Men fyra raka hemmamål ger ställningen 5-2 och IFK tar timeout efter 12 minuter. Den gav avsedd effekt för IFK gnetar sig ikapp på sju minuter till 7-7. Två straffar till Zagreb (IFK fick inte en enda under hela matchen!) gör att det blir 10-7. Zagreb har nu låååååååånga anfall utan att varnas för passivitet. IFK får däremot passivitetsvarning i kortare anfall än så. Straffräddning av Leo och en bombning i slutsekunderna av Olafur gör att Zagreb ändå bara leder med två mål i halvlek, 13-11.

IFK börjar med boll i andra halvlek och har därmed läge för att reducera till bara ett måls underläge men missar. Zagreb gör en misstänkt offensiv foul men domarna blundar för detta och därmed är det 14-11. Johannes drar in den i krysset men passmiss i nästa anfall gör att Zagreb kan ta en fyramålsledning, 16-12. Jerry sätter 16-13 i dålig vinkel innan Zagreb sätter 17-13. Gunnar sätter 17-14 fem minuter in i andra halvlek. Zagreb anfaller länge och väl utan passivitetsvarning. Istället får de straff och två minuter på Gunnar. Nu känns det tungt, men Leo räddar sin andra straff i kväll och IFK vinner på nytt utvisningen med 1-0! Tre raka mål av IFK (Arnar, Olafur och Jerry) ger kvittering med 20 minuter kvar av matchen. Zagreb är skakat och tar timeout. Tyvärr gav den avsedd effekt och 4-1 på fem minuter ger 21-18 och timeout av IFK. Det sista målet kom på kontring efter ribbträff av Albin. 21-18 istället för 20-19, små marginaler i handboll.  IFK har nu en djupt olycklig period med två missade genombrott, ett till vänster och ett till höger, samt två i rad bortdömda mål (för övertramp) av Johannes. Möjligtvis kan det första ha varit det (men inte i närheten av vad som brukar passera under en match, typ ettnoll-målet av Zagreb) men det andra var helt horribelt bortdömt. Johannes var inte ens nära linjen när han hoppade upp och släppte bollen långt innan han landade. Om inte ens ett regelrätt mål blir godkänt, hur ska man då kunna vinna en match nere i Zagreb? Hade frilägena suttit som de skulle och om domarna inte dömt bort Johannes två gånger om så hade det varit 23-23 och infernaliskt spännande. Zagreb får fortsätta med sina långa dryga anfall och kan enkelt bevaka sin ledning matchen ut.

Hade IFK satt sina frilägen så hade vi vunnit matchen, men det kunde gått vägen ändå för Zagreb imponerade verkligen inte ikväll. Men nu satt inte frilägena och med domarna emot oss var det därmed kört ikväll.

Det är dock inte helt kört i Champions League, men då måste IFK skrälla mot Kielce och/eller Vardar och det är inte de direkt de lättaste lagen att möta.

Nu kör vi full fokus på Handbollsligan. Spelar vi 26-23 borta mot Zagreb med hemmadomare så ska vi ju vinna mot alla lag i Sverige. Nu närmast väntar IFK Skövde hemma i Kristianstad Arena på onsdag 1 mars. Alla till Arenan för

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar