Bra spelat

HK Malmö – IFK Kristianstad, 22-32 (7-15, 15-17)

SM-kvartsfinal 1
Baltiska Hallen, publik 0 och ingen
17 mars 2021

Så var då äntligen slutspelet igång! Som vi har längtat sedan det snöpliga uttåget efter semifinalserien mot Alingsås HK 2019. 🙂 Och så får vi inte vara på plats. 😥 Jag har nog aldrig varit så nervös förut inför en match sedan jag vet inte när, och det släpper inte heller förrän långt in i första halvlek. Antagligen för att man sitter i TV-soffan istället för att irra runt Eleda Stadion för att leta efter en öppen bar innan avkast.

Att Ólafur går upp och bombar in matchens första mål var antagligen lika spelbart hos världens samlade vadslagningsföretag som att midsommar kommer före julafton i år igen. Malmö kvitterar till 1-1 och får känna sig delaktiga i matchen i exakt 14 sekunder innan Markus med ett ”håll min vattenflaska” bombar in 1-2. Sen var det spel mot ett mål. Det har pratats mycket om att Malmö saknar en kvartett med målvakter, men när de bara gör 7 mål framåt (och släpper in 15) på 30 minuter är det ju inte där skon klämmer. IFK jobbar stenhårt och rörligt i försvaret och Malmö kommer ingenstans framåt. 7-15 i paus är nästan i underkant.

Som vanligt vid stora ledningar tappar IFK skärpan några snäpp både framåt och bakåt och Malmö kan krympa avståndet till ”endast” fem mål, 15-20. Men IFK lägger i en växel till och gör 9-3 på tio minuter och häller mer betong i ledningen än vad som krävdes för att bygga Baltiska Hallen. Att vinsten stannar på blygsamma tio mål får vi sätta på kontot ”Adams dubbelutvisning och röda kort”. Med en man mer i princip resten av matchen kan Malmö hålla jämna steg mot IFK. Med halvminuten kvar rullar firma Bozic, Petersen och Ehn upp hemmalaget och när Ehn fastställer slutresultatet hörs i den tomma betongkällaren Uffe konstatera ”Bra spelat”, och det får summera hela tillställningen.

Bäst i kväll är Markus, som är klinisk i tajming, upphopp och bombkastning. Varför skjuta mitt i mål där målvakten står när det finns fyra hörn att dundra in bollen i? Han är tillbaka, eller ”I’ll be back!” som Arnold sa i världens bästa film.

Tre vinster på tre matcher mot HK Malmö den här säsongen (26-24, 35-27 och 32-22), så vi får stå ut med att vara favorittippade resterande matcher i kvartsfinalen. Men vi tar inte ut någon seger i förskott.

Det blev en bra dag för elitidrotten i Kristianstad. Kristianstad IK visar styrka och tog sin andra bortamatch på lika många dagar i kvalspelet till Hockeyallsvenskan. 2-0 i bäst av fem matcher, där vinnaren får stanna kvar. Så vi stämmer unisont upp i ett

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar