Brott lönar sig

Malmö BK – IFK Kristianstad, 29-27 (12-12, 17-15)

Kvartsfinal 3
Baltiska Hallen

26 mars 2021

IFK har chans att säkra semifinalplatsen vid vinst ikväll. Mest känns det önskvärt för nästa vecka vankas dubbelmöte måndag och tisdag med två åttondelsfinaler i EHF European League. Att förlora ikväll är ingen katastrof med tanke på att vi vunnit samtliga fyra möten hittills mot Malmö BK, men det skulle sitta fint med lite luft i schemat för spelarna.

Spelmässigt börjar det bra, och IFK tar en stabil tremålsledning. IFK leder målvaktsmatchen stort, och Markus har lekstuga från niometer. Men helt plötsligt försöker vi ta avsluten från högersex, vilket inte är optimalt eftersom vi inte har någon högersexa med oss ikväll. Anton skadad och Albin sjuk. Malmö BK gör fyra raka mål och kan ta ledningen, men lagen följs sedan åt halvleken ut som slutar lika, 12-12.

Andra halvlek börjar med ett Malmömål innan IFK gör sex raka mål till 13-18. Där borde matchen ha avgjorts men så kul ska vi inte ha det. Malmö BK släpps in i matchen igen och lagen följs åt. Vid 21-21 med 12 minuter kvar går Johan på avslut men får två regelrätta slag rätt i ansiktet av Ni-Vet-Vem och stupar som en klubbad oxe. Detta missar domarna totalt som istället vänder spelet.

Första slaget med högran …
… följs upp med ett nytt slag med vänstran.

Istället för ett solklart direktrött eller till och med ett blått så tar Malmö BK ledningen. Detta påverkar helt klart IFK resten av matchen, och spelarna tar stressade avslut och låter matchen rinna iväg. Uppenbarligen så lönar sig brott, särskilt när man inte ens får en bestraffning.

Det är ju inte första matchen Ni-Vet-Vem slår ner en spelare, och hade han varit avstängd för förra nedslagningen så hade vi besparats den här nedslagningen. Nu måste han bli avstängd, innan fler hjärnskakningar sker! En ren arbetsmiljöfråga.

Nya tag på lördag i kvartsfinal 4. Visst kan Malmö BKs chanser öka om de får tillbaka fler ordinarie spelare, men å andra sidan saknade IFK både Ólafur och Albin idag. Oavsett med vilka som spelar så förlorar vi inte tre matcher i rad mot Malmö BK.

Frågan är om det blir nya domare igen i kvartsfinal 4? Nu har vi haft tre olika domarpar i de tre första matcherna. Handbollen har mycket att lära från ishockeyn. De kör med samma domare i varje slutspelsserie för att domarna och spelarna ska hitta rätt nivå på spelet. Dessutom borde ju i dessa coronatider det vara bättre om domarna inte träffar nya lag hela tiden.

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar