Dag 1 i sanden, summering

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass
5 omgångar spelade (dag 1)

IFK har två lag, IFK 1 Orange och IFK 2 Svart. Något förvirrande heter de ”IFK 1” OCH ”IFK Orange” i matchprogrammet. De började turneringen med varsin vinst innan det var dags för lagen att mötas. IFK 2 Svart vann med 12-10 och ganska snart utkristalliserade sig lagets segerrecept. En glödhet Simic i mål och beachhandbollexperten Alexander ”Sascha” Tatarintsev. Simic var ett tag 70-procentig (!) i sista matchen, en anmärkningsvärd räddningsprocent i vanlig handboll men ännu mer anmärkningsvärt i beachhandboll där skyttarna skjuter från bara någon meter när de hoppar in med en liten gummiboll som går snabbare än en vanlig handboll. Sascha började sin handbollskarriär med beachhandboll och det syns. Han har ett oerhört snabbt fotarbete i försvarsspelet och rör sig hela tiden flera meter i sidled. Det i kombination med när han fäller ut sina bommar till armar gör att han är omöjlig att passera. Framåt är han alltid spelbar med sin 2,08 meter och gör många mål.

Övriga nyförvärv och upplyfta juniorer tar också för sig i sanden, men det blir först på handbollsfiestan i Arenan söndag-måndag på vanlig plan som vi får en ordentlig chans att stifta bekantskap med dem.

IFK 2 Svart toppar nu Weblink Elitklass på maximala 10 poäng och IFK 1 Orange ligger på plats 6 med 4 poäng. Enda vinsten där kom i första matchen mot Karlskrona. Å andra sidan kan IFK 2 Svart tacka IFK 1 Orange för serieledningen eftersom de är det enda laget som tagit poäng av Flensburg 2.

IFK 2 Svart har seglat upp som favoriter för att vinna turneringen. De och Flensburg 2 är de enda obesegrade lagen och det är så raffinerat så de möts i sista omgången innan slutspelet börjar! I slutspelets kvartsfinaler möts lag 1 och 8, lag 2 och 7, lag 3 och 6 samt lag 4 och 5. Lag 9 och 10 går inte till slutspel.

IFKs matcher i morgon lördag:

11.45 Minden 2 – IFK 1 Orange
12.00 Rimbo HK – IFK 2 Svart
13.00 Åhus Handboll – IFK 2 Svart
13.45 Flensburg 1 – IFK 1 Orange
15.00 LUGI – IFK 2 Svart
15.15 IFK 1 Orange – Minden 1
17.15 Flensburg 2 – IFK 2 Svart
17.45 IFK 1 Orange – Rimbo HK

Over and out för i kväll!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar