De sju samurajerna

IFK Kristianstad – Önnereds HK, 33-24 (18-10, 15-14)

Handbollsligan, omgång 1
Kristianstad Arena, publik 3 944
5 september 2018

Säsongspremiär, efterlängtat värre och dags för De sju samurajerna, nyförvärven, att visa upp sig för hemmapubliken i första tävlingsmatchen.

De sju samurajerna

Det blev en bra start både på säsongen och matchen. Handbollsligan första målsskytt blev Marc på kontring. IFK ryckte till 4-0, innan Önnered kom på att uppvärmningen nog var slut och matchen hade börjat. De kröp i kapp till 5-4, men sex raka IFK-mål till 11-4 (trots IFK-utvisning) punkterade matchen redan efter en kvart. Och det var samurajerna som stod för de flesta målen framåt. Teitur visade skottstyrka och passningsförmåga och Alfred och Anton på kanterna visade både fart framåt och en grym säkerhet i lägena. Resten av matchen blev en transportsträcka där de två stora frågorna var hur stor skulle vinsten bli och skulle alla samurajer göra mål. Vinsten stannade vid blygsamma nio mål med en största ledning under matchen med tolv mål (25-13), och alla samurajer gjorde mål. Sist in var linjebjässen Ludvig som hann göra ett mål innan han blev först ut efter ett direktrött kort. Inget att säga om det kortet, det var helt korrekt dömt. Däremot är det ytterst märkligt att det faktiskt inte var särskilt direkt. Domaren strosade runt med det i handen, tills önneredsspelaren reste sig efter en lång tids återhämtning liggandes på plan, innan han höjde armen och visade upp det röda kortet. Att domarna aldrig visar ut en liggande spelare visste jag sedan innan, men att samma regel gällde även när motståndaren ligger ned var en nyhet för mig. Anmärkningsvärt, för det hade ju snabbat på spelet om det hade kommit som det heter, dvs direkt. Varför dra ut på det?

DBFE4AE0-F76A-4248-AFC4-81E46D7CB31B

Två poäng in i både årets tabell och i maratontabellen. Nu har både spelarna och publiken värmt upp och hemmasviten gått in på sin femte (!) säsong. På lördag blir det bästa tänkbara svenska motstånd, när HK Beutler med vänner kommer på besök. Laget som pressade IFK till en sensationell förlängning i vårens SM-final. Nu har de visserligen inte Fredrik Petersen med sig, men å andra sidan gjorde han ju inte ett enda mål i finalen.

Alla till Arenan! Resan mot SM-guld har startat!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar