Den segern slarvade vi bort (igen)

Sporting CP – IFK Kristianstad, 27-26 (16-12, 11-14)

EHF European League
Pavilhão João Rocha, publik 0
23 februari 2021

IFK blev klara för slutspel redan innan matchstart, vilken gjorde att IFK kunde spela mer avslappnat. Lite väl avslappnat, för vi var definitivt det bästa laget ikväll. Hemmalaget imponerade inte, och IFK hade verkligen lägena för en stabil vinst. Både i första halvlek när det länge stod 14-10 och vi bränner både kontringar och kast mot tomt mål, och i andra när vi trots tre raka Sporting-utvisningar fortsätter att ligga under med fyra mål. Men sen vid 21-16 blixtrar det till, och vi går både ikapp och förbi. Men sen bränner vi lägen på nytt, bara för att göra en nästan-upphämtning som leder till en retlig uddamålsförlust. Lång väg (5172 km tur och retur) till den mest avlägsna arenan hittills i IFKs historia till ingen nytta.

En poäng eller två hade gjort susen i tabellen för att få ett lättare motstånd i kvartsfinalen som väntar, men just nu känns det som att det är mindre viktigt jämfört med det självförtroendet som poäng hade gett. Orsaken till poängtappen ligger nog i det täta matchandet och de långa resorna. Många timmar på buss, flyg och flygplatser är inte optimalt för idrott på hög nivå. Det positiva vi trots allt tar med oss är Markus Olsson skytte ikväll, som höll gammal god klass, och Fredrik Petersens temposättande spel.

Nu väntar långledigt (nåja), med nästa match först på lördag kväll hemma mot Redbergslids IK. Därefter en vecka där både gruppspelet i Europa och Handbollsligan ska avslutas, inför stundande dubbla slutspel.

KÄMPA IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar