Det går bra nu, IFK Kristianstad!

IFK-HK Malmö, 27-17 (12-9, 15-8)

Elitserien, omgång 16

Publik: 5 010

Sweet sixteen! 16 omgångar spelade i Elitserien, 16 segrar, 16 mållösa minuter för gästerna. Så kom han då tillbaka till Arenan, fast på motståndarsidan, Dan Beutler, vår stjärnmålvakt som hastigt och lustigt valde att lämna mitt under säsongen. Mottagandet var svalt, men det var nog väntat. Han började, tillsammans med övriga HK Malmö, matchen bra innan den stora orangea maskinen puttrade igång på allvar och visade vilka som är störst, bäst och häftigast.

Den före detta malmömålvakten Nebojsa Simic markerade direkt att om det mot förmodan var någon som var ledsen för att lagen skiftat målvakter så kunde de lägga ner det. I matchens första avslut gör han en grym dubbelräddning! Dock lite uselt av lagkamraterna att inte fånga upp någon av returerna. Beutler hade full koll på sin gamla lagkamrat Ollie som inte hade någon lycka ikväll. Skotten kom men Beutler var alltid på plats vilket bidrog till bortaledning med 4-1 efter 6 minuter. Men det fanns ju nya förmågor i IFK som han inte var bekant med. Trots sin iranska proffssejour hade han ingen koll på Jamalis bombande. Likaså hade Aas Eriksen och Hanisch stor utdelning på skyttet. Efter kvarten var IFK på gång att kvittera för första gången i matchen, men en tappad boll på benet gav kontring för Malmö och 6-8, time out av Lindgren. Den bet inte direkt för IFK missade skotten två anfall i rad, bland annat en kontring. Strax därpå åkte först Pettersson ut på två minuter och 30 sekunder senare ville Lagergren visa hur det gick till så han åkte också ut. Spel 4 mot 6 i 1:30 var kanske inte direkt vad IFK behövde, men Simic räddade kantläget och Jamali kontrade in 7-8. Malmö tog time out för att kunna göra mål med två man mer på planen, det gick vägen så 1-1 slutade dubbelutvisningarna. Men resterande 12 minuter av halvleken blir gästerna mållösa. Det finns inget som kan tända publiken i Arenan som när en motståndare gör något som inte uppskattas eller när domarna tar märkliga domslut mot IFK. Efter 20 minuter blev det bingo på den fronten. En malmöit tryckte till Aas Eriksen i bröstet under IFKs anfall och domarna säger då till … Aas Eriksen och visade sen ut honom. Inte poppis när de redan redan låg på minus efter de dubbla utvisningarna några minuter tidigare. Jepson kommer in med väst och Hanisch kvitterar så äntligen till 9-9 i minut 22. Simic räddar och Lindskog trycker in 10-9. IFK är nu betydligt mer på tårna och fångar många returer. Pettersson trycker in 12-9 med sekunden kvar av halvleken.

Det dröjde till minut 4 i andra halvleken innan Malmö gjorde mål. Under de mållösa 16 minuterna gjorde IFK sju mål, 7-9 till 14-9, och matchen var givetvis redan avgjord. Två raka malmömål gav visserligen viss kontakt, 14-11, men två raka kontringsmål av Hanisch (egen bollstöld respektive räddning av Simic) och straffmål av Tollbring gav en sexmålsledning 17-11. Simic vann nu målvaktskampen på teknisk knockout och Beutler satte sig på bänken. Malmö försökte en japan men den bollen ställde sig Simic på. Malmö kom ingenstans mot IFKs grymma försvarsspel. De försökte snurra på niometer men skyttarna var trötta och sökte istället inspel till linjen men där var det tokstängt. Sista 10 minuterna gjorde gästerna endast två mål, dvs. så som det brukar slutar i Arenan. Dagens ”Ah, ta du den” stod Björnsen och Tollbring för som i kontring passade fram och tillbaka innan Björnsen sa ”OK då” och tryckte in bollen. IFK slog aldrig av på tempot och vann tvåsiffrigt med 27-17.

Tätt spelschema nu. Redan på torsdag väntar bortamatch i Halmstad mot HK 1 poäng. Södra Kurvan ordnar bussresa så häng på för utökad svit till 17 raka.

Det går bra nu, IFK Kristianstad! som SVT Sport sammanfattade det.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar