Det här gick ju bra (i 24 minuter)

IFK Skövde – IFK Kristianstad, 28-23 (12-12)

Handbollsligan, match 16
Arena Skövde
17 december 2020

Ångestmöte mellan två IFK-lag som gått tungt de senaste matcherna. Två poäng, och allt pekar upp inför avslutningen innan VM. Förlust, och rätt ner källaren.

Det börjar bra. IFK är aggressiva både framåt och bakåt. Espen är tillbaka och storspelar. Vi är i förarsätet och gör snart ett ryck. En knapp kvart in i matchen står det 3-7, Espen räddar på nytt men kontringen slarvas bort. Istället för en fyramålsledning blir det i motkontringen straff och utvisning. Fyramålsledningen kommer istället en stund senare, vid 5-9 och 7-11. Med sex minuter kvar sätter Ólafur 9-12. Det blir sista IFK-målet innan paus.

Skövde kryper närmare för en kvittering. Och oerhört symptomatiskt för matchens avslutande 36 minuter räddar Espen ett skott och returen mot två IFK-spelare som inte lyckas ta hand om bollen. Istället en ny kvitteringschans och skottet sitter otagbart i krysset i halvlekens sista sekund. Lika 12-12.

I andra halvlek tar Skövde en tvåmålsledning som IFK kan kvittera, men sen går det bara utför. Aggressiviteten är som bortblåst. Det enda positiva är målvaktsspelet som fortsatt håller en hög nivå, både av Espen och sen av Gustaf som byttes in. Men vad hjälper det när anfallet som följer ideligen kastas bort och Skövde får en ny chans. Ett sista försök till uppryckning görs, men flera av lägena som skapas bränns å det grövsta.

Förlust, och rätt ner i källaren. Nästa match hemma i Kristianstad Arena, och där finns som tur är bara ett källarplan. Med andra ord läge för att hitta tillbaka till den fina formen vi hade i säsongsinledningen.

Nu har vi en seger på de sju senaste seriematcherna. Det märkliga är att den segern är den största segern någonsin i högsta serien. 19 måls vinst har nu bara hänt två gånger på 1061 matcher sedan 1935. Vi blandar verkligen höga toppar med djupa dalar.

KÄMPA KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar