Det här gick ju bra (i 25 minuter)

IK Sävehof – IFK Kristianstad, 27-25 (10-15, 17-10)

Handbollsligan, match 18
Partille Arena, publik 0
26 december 2020

IFK börjar matchen i ett bra tempo, och tar ledningen direkt. På sju minuter gör IFK sex raka mål (6-6 till 6-12), och efter 25 minuter står det 9-15. Sex måls ledning för IFK.

Sen var det slut på det roliga. På de följande 28 minuterna gör IFK fyra (4!) mål. Med sex och en halv minut kvar är underläget fem mål, 25-20. Först där och då vaknar IFK till liv igen, och matchen lever märkligt nog ända in slutminuten, tills Sävehof slutligen punkterar tillställningen med 27-24.

Det är mycket som är bra ikväll, fast då mest i första halvlek. Det som lyser allra klarast är Espens målvaktsspel, med många räddade frilägen och kontringar. Även kantspelet får med beröm godkänt, Emil och Anton gjorde tillsammans 15 av IFKs 25 mål idag. Men allt är ändå förgäves när IFK bokstavligen kastar bort i stort sett alla anfall i andra halvlek.

Nya tag hemma mot HK Varberg på onsdag. Sällan har en vinst varit så viktig som nu. Dels för att gå på VM-ledighet med en segerkänsla i bagaget, och dels för att ta ett litet säkrare grepp om slutspelsplatsen (det var ett bra tag sedan den meningen behövde yttras om IFK).

SM-guld nummer 9 känns lååångt borta för tillfället, och ska det bli aktuellt är en ny högernia nödvändig. Teitur sliter hårt, och behöver någon att byta med under matchen. En normal säsong hade  det säkert redan varit löst, men med läktarna gapandes tomma finns det högst troligt ingen ekonomi för detta.

KÄMPA IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar